Ви переглядаєте архівну версію офіційного сайту НУЛП (2005-2020р.р.). Актуальна версія: https://lpnu.ua

Міський голова Львова обговорив із ректорами роботу львівських університетів у період карантину

17 квітня 2020, 10:34
За матеріалами сайту Львівської міської ради

Міський голова Львова Андрій Садовий провів онлайн-зустріч із ректорами львівських вищих навчальних закладів, щоб дізнатися, як вони здійснюють освітній процес в умовах карантину. Під час зустрічі мер коротко доповів про ситуацію в місті із заходами протидії поширенню коронавірусної інфекції.

– Якщо ми нормально пройдемо Великдень і 14 днів після нього ми не будемо мати суттєвого росту, то з 11 травня можна очікувати послаблення. Всі вже стомились бути на карантині, але інших варіантів нема, – сказав мер Львова.

Керівники кожного із закладів вищої освіти розповіли про роботу в умовах карантину. Зокрема, ректор Національного університету «Львівська політехніка» Юрій Бобало порушив питання організації вступної кампанії та закінчення навчального року. Всі очікують конкретних вказівок від профільного міністерства.

Ректори університетів запевнили, що змогли забезпечити дистанційне навчання для студентів, роблять все можливе, щоб освітній процес тривав. Чимало студентів здійснюють волонтерську діяльність в різних регіонах України.

Зі свого боку міський голова Львова подякував усім за роботу й запропонував пройти експрес-тестування, якщо відчувають у цьому потребу. Мерія готова з цим допомогти, адже завдяки ІТ-кластеру вдалося закупити багато експрес-тестів.