Ви переглядаєте архівну версію офіційного сайту НУЛП (2005-2020р.р.). Актуальна версія: https://lpnu.ua

На Самбірщині за проєктом політехніків створять пам’ятку садово-паркового мистецтва «Дублянський парк»

3 лютого 2020, 16:59
За матеріалами сайту ЛОДА

28 січня постійна Комісія з питань екології, природних ресурсів та рекреації Львівської обласної ради погодила створення парку-пам’ятки садово-паркового мистецтва місцевого значення «Дублянський парк», що в межах Дублянської селищної ради Самбірського району, орієнтовною площею 4,9 га.

Робота над створенням парку-пам’ятки садово-паркового мистецтва розпочалася з ініціативи Дублянської селищної ради, яка звернулася з відповідним клопотанням до департаменту екології та природних ресурсів Львівської облдержадміністрації у 2018 році.

Проєкт створення парку-пам’ятки садово-паркового мистецтва місцевого значення «Дублянський парк» розроблено науково-дослідною лабораторія НДЛ 117 кафедри містобудування Інституту архітектури та дизайну Національного університету «Львівська політехніка» у 2019 році.

«Дублянський парк» створюють з метою збереження вікових дерев-екзотів у фітоценозах лісового ландшафту, підтримання екологічного балансу регіону, недопущення урбанізації паркових територій та розвитку рекреації у селищі.