Ви переглядаєте архівну версію офіційного сайту НУЛП (2005-2020р.р.). Актуальна версія: https://lpnu.ua

Науково-технічна бібліотека запрошує на заходи Міжнародного тижня відкритого доступу

19 жовтня 2020, 14:30
Науково-технічна бібліотека Львівської політехніки

Вже традиційно наприкінці жовтня відбувається Міжнародний тиждень відкритого доступу (International Open Access Week). Цей глобальний захід спрямований на підтримку ініціативи відкритої науки.

Цьогоріч подія відзначають установи та організації по всьому світу впродовж 19–25 жовтня під гаслом «Відкрита з метою: Організація заходів для формування структурної справедливості та інклюзії» (Open with Purpose: Taking Action to Build Structural Equity and Inclusion).

Міжнародний тиждень відкритого доступу – це час не лише для жвавих дискусій, а й для координації спільних зусиль та конкретних дій щодо забезпечення принципів стандартності та рівності в отриманні доступу до наукового контенту й експериментальних даних.

Отож, є чудова нагода вкотре активізувати нові розмови, налагодити зв’язки між громадами, залучити нових учасників для спільного проєктування та сприяння прогресу у створенні більш справедливих засад для відкриття наукового знання. А в умовах пандемії COVID-19 цьогорічний захід набуває особливої актуальності.

Науково-технічна бібліотека Національного університету «Львівська політехніка» впродовж Міжнародного тижня відкритого доступу організовує низку заходів, на які запрошує всіх охочих.

Перелік заходів – на сайті Науково-технічної бібліотеки Львівської політехніки.