Ви переглядаєте архівну версію офіційного сайту НУЛП (2005-2020р.р.). Актуальна версія: https://lpnu.ua

Науковий парк Львівської політехніки стане базою для створення Міжнародного медичного кластеру в Україні

7 серпня 2020, 18:29
Відділ медійного забезпечення Центру комунікацій

В Україні створять Міжнародний медичний кластер, у межах якого досліджуватимуть COVID-19 та інші віруси, а також виготовлятимуть медичне обладнання для українських  та закордонних закладів охорони здоров’я.

7 серпня відбулось підписання Меморандуму про взаємодію та співпрацю між представниками Львівської політехніки, Громадської спілки «Хай-Тек Офіс Україна» та Південнокорейського медичного консорціуму, який передбачає створення Міжнародного медичного кластеру. До проєкту також долучилися: Посол Південної Кореї в Україні, Посол України в Південній Кореї, представники Ізраїлю, Польщі, Північної Ірландії та США. Основною базою для Міжнародного медичного кластеру стане Науковий парк SID City Львівської політехніки.

 «Те, що цей проєкт буде виконаний, я навіть не сумніваюся. Адже потенціал Львівської політехніки ― науковий, інтелектуальний, матеріальний ― надзвичайно потужний. Коли ми реалізуємо проєкт із організації Наукового парку та медичного кластеру, то матимем результати, які вплинуть на імідж Львівської політехніки і Львівщини загалом», ― підкреслив ректор Національного університету «Львівська політехніка» Юрій Бобало.

Одне із пріоритетних завдань медичного кластеру ― дослідження стовбурових клітин та використання їх для омолодження організму. Крім того, обладнання, яке вироблятимуть, постачатимуть на ринки Європи, Африки та Близького Сходу.

«Головна мета створення кластеру ― допомогти побороти епідемію. Переконаний, що це далеко не останній виклик для людства, тому кластер допоможе об’єднати зусилля міжнародних партнерів для розвику медицини, науки і таким чином імплементувати наукові дослідження в практичну діяльність››, ― наголосив директор Наукового парку SID City Львівської політехніки Назар Подольчак.

 

Фото: Департамент освіти і науки ЛОДА