Ви переглядаєте архівну версію офіційного сайту НУЛП (2005-2020р.р.). Актуальна версія: https://lpnu.ua

Нові знання – нові можливості: онлайн-школа «Аудитор і професійний бухгалтер» для студентів-обліковців стартувала

9 жовтня 2020, 11:35
Анна Зіганшина, Центр комунікацій Львівської політехніки

Бухгалтер – професія, яка потребує щоденної практики та постійного самовдосконалення. Для новачків та тих, хто тільки розпочинає опановувати спеціальність, викладачі та ментори онлайн-школи «Аудитор і професійний бухгалтер» підготували справді цікавий курс. На студентів-обліковців очікують авторські лекції, тренінги, практичні завдання та вікторини. Докладніше про діяльність онлайн-школи нам розповіла HR-експертка консалтингового агентства Nexia DK. Auditors & Consultants Анна Келюх.

– Розкажіть, будь ласка, про онлайн-школу «Аудитор і професійний бухгалтер». Якою є її мета?

– Це шестиденний модульний курс, протягом якого наші провідні експерти та аудитори розповідають про роботу бухгалтера в бізнесі, управлінський та фінансовий облік. Окрім цього, студенти знайомляться зі самою професією аудитора, дізнаються про виклики в його роботі та працюють із реальними ситуаціями. У нас у фокусі завжди два аспекти. Перший – це робота над привабливістю самої професії аудитора. Коли в людини мало інформації, можуть виникати певні ілюзії, а надалі – невиправдані очікування. Ми намагаємося донести до студентів більше реальності про аудит і максимально дати зрозуміти, з чим вони працюватимуть, якщо надумають обрати цю галузь. Другий аспект – це надання молодим спеціалістам можливості здобувати кар’єру в профільній галузі вже під час навчання. Для працевлаштування потрібен досвід, а де його отримати, коли ти студент. Тому ми пропонуємо курс, під час якого ділимося знаннями, що потрібні на початкових етапах роботи. Студенти його проходять, складають тест, і ті, котрі отримали найвищий бал та були активні під час занять – отримають можливість стажуватися в компанії.

– У чому полягає головна особливість онлайн-школи «Аудитор і професійний бухгалтер»?

– Важко виділити щось одне. Попри те, що курс побудовано на базі матеріалів АССА, попри можливість для студентів стажуватися у профільному напрямку, важливим у курсі є сам процес комунікації, діалогу. Коли ми говоримо, що він «для студентів» – то це справді так: від першої хвилини і протягом усього курсу, під час розв’язання завдань чи складання тестів, під час дискусій і обговорень. Наша ціль – надати молоді розвиватися професійно навіть без мінімального досвіду за плечима.

– Для кого буде цікавий цей курс?

– Курс буде цікавий та справді корисний для студентів 3–6 курсів та випускників (2019–2020 рр.) будь-якої економічної спеціальності: облік та аудит, фінанси, міжнародна економіка, економіка підприємства тощо.

– Розкажіть, будь ласка, про навчальну програму онлайн-школи «Аудитор і професійний бухгалтер».

– Програма курсу охоплює такі блоки: бухгалтер у бізнесі, управлінський облік, фінансовий облік, тренінг із особистої ефективності, включно зі семінаром та практичним відпрацюванням технік. Кожен із перших чотирьох блоків передбачає теоретичну частину та роботу над практичними кейсами. Крім цього у нас протягом усього курсу проходитиме вікторина з англійської граматики. Багатьох сковує незнання англійської і, можливо, навіть зупиняє. Тому ми вирішили, що вікторина – це такий безпечний спосіб для учасників попрацювати із завданнями із англійської та отримати зворотний зв’язок щодо своїх зон розвитку.

– Які навчальні матеріали та посібники надають викладачі онлайн-школи?

– Учасники курсу отримають повний доступ до всіх матеріалів – презентацій, довідників, лекцій тощо. Це як професійні видання, так і авторські лекції наших експертів.

– Що очікує на учнів школи після завершення навчання?

– Після завершення курсу учасники отримають сертифікати. Також ми пропонуємо пройти тестування, яке охоплюватиме типові завдання АССА. Ті, які покажуть найкращі результати, отримають пропозицію про стажування у нас у компанії поза конкурсним відбором.