Ви переглядаєте архівну версію офіційного сайту НУЛП (2005-2020р.р.). Актуальна версія: https://lpnu.ua

Перший захист магістерської кваліфікаційної роботи в онлайн-режимі на кафедрі РЕПС

28 травня 2020, 13:13
Кафедра РЕПС Львівської політехніки

27 квітня 2020 року відбувся перший в історії кафедри радіоелектронних пристроїв та систем захист магістерської кваліфікаційної роботи із застосуванням технологій дистанційного навчання, а саме засобу для проведення відеоконференцій Google Meet.

Захист МКР розпочався строго за розкладом. Усі – і члени екзаменаційної комісії (ЕК), і магістрант – трохи хвилювались, адже такий захід відбувався вперше.

Екзаменаційна комісія під головуванням начальника відділу з розробки радіотехнічних систем НВПП «Спаринг-Віст Центр» А.Й. Семенюка заслухала доповідь студента групи ТРМ-21 Артема Бєловолова за темою МКР «Алгоритм та програма мінімізації логікових функцій у поліномному форматі», виконану під керівництвом доктора технічних наук професора кафедри РЕПС Б.Є. Рицара. Усі члени ЕК, перебуваючи у різних місцях – хто вдома, хто на роботі, бачили на своїх екранах як самого доповідача, так і слайди його презентації.

Після виступу магістранта члени ЕК задали низку запитань, на які отримали вичерпні відповіді.

Далі на онлайн-засіданні екзаменаційної комісії, яке відбулося відразу після процедури захисту, членами ЕК було прийнято рішення оцінити захист МКР на «відмінно». Рекомендовано присвоїти Артему Бєловолову кваліфікацію «магістр з телекомунікацій та радіотехніки» та видати йому диплом з відзнакою.

Як це не дивно, але для першого разу захист МКР пройшов без суттєвих збоїв. Лише в одного члена комісії під час запитань виникла проблема з мікрофоном, яка була успішно розв’язана шляхом використання чату.

Цей перший захист показав готовність кафедри РЕПС до використання засобів дистанційного навчання для організації та проведення захистів бакалаврських і магістерських кваліфікаційних робіт.