Ви переглядаєте архівну версію офіційного сайту НУЛП (2005-2020р.р.). Актуальна версія: https://lpnu.ua

Підсумки першого місяця освітнього онлайн-проекту Львівського ІТ Кластеру IT Future: Next Generation

13 травня 2020, 08:54
Львівський ІТ Кластер

На початку квітня Львівський ІТ Кластер запустив оновлену версію проєкту для школярів IT Future – IT Future: Next Generation. Двічі на тиждень експерти ІТ-галузі розповідають про особливості роботи у сфері технологій, а всі охочі мають можливість дізнатися інформацію, якої немає у шкільних підручниках з інформатики, та навчитися основ програмування.

За місяць вебінарів учні та вчителі дізналися багато цікавого про внутрішню кухню ІТ-галузі. П’ятеро досвідчених експертів ІТ-галузі ділилися зі школярами 9–11 класів знаннями, навичками та досвідом роботи в індустрії. Невдовзі експерти ще ближче познайомлять глядачів зі світом ІТ та популярними мовами програмування, а зараз давайте підіб’ємо підсумки першого місяця проєкту.

Під час першого вебінару «Фантастичне ІТ і як туди попасти» Зеновій Верес, викладач Національного університету «Львівська політехніка», керівник освітнього напрямку Львівського ІТ Кластеру, senior solutions architect у SoftServe, розповів про етапи розробки програмного забезпечення, розподіл ролей в команді та відповів на такі цікаві питання: чи справді для створення продукту потрібно лише три речі – ідея, послідовники, гроші та чи можуть програмісти обійтися без англійської мови?

Іван Лаврів із Sigma Software, експерт з 8-річним досвідом роботи на різних технологіях, під час вебінару «ДевОпс і приборкувачі хмар» розповів, що таке DevOps та пояснив, де закінчується відповідальність розробника і починається відповідальність девОпса. На вебінарі «Введення у роботу з Python» Олексій Вишневський, R&D robotics у Reest.io, Python девелопер, розповів, які існують види та веб-фрейморки Python і для чого використовують цю мову програмування. А під час лекції «Python на практиці: Як передбачити кількість підписників на YouTube» Зеновій Верес розповів про те, як змусити математику дати нам цікаві результати та як це можна зробити за допомогою Python.

Говорили також про різні види програмування, не менш захопливими були й вебінари про популярні нетехнічні ІТ-професії.

Наступні декілька тижнів будуть також цікавими. Подальші вебінари включатимуть такі теми: Scram, робота нейронних мереж, робота UX дизайнерів тощо. Крім цього, глядачі зможуть навчитися створювати сайт без жодного рядка коду.

Переглянути трансляції вебінарів можна на YouTube-каналі проєкту.