Ви переглядаєте архівну версію офіційного сайту НУЛП (2005-2020р.р.). Актуальна версія: https://lpnu.ua

Підсумки Саміту Україна-ЄС: Україна наближається до Єдиного цифрового ринку Європейського Союзу

9 жовтня 2020, 10:06
За матеріалами сайту Міністерства цифрової трансформації України

6 жовтня 2020 року в Брюсселі українська делегація на чолі з Президентом України Володимиром Зеленським взяла участь у пленарній сесії ХХІІ Саміту між Україною та Європейським Союзом. ЄС представляли Президент Європейської ради Шарль Мішель та Високий представник ЄС з питань зовнішньої політики та політики безпеки Жозеп Боррель.

Сторони обговорили низку важливих питань, одне з яких стосувалось подальшого посилення економічної інтеграції та регуляторного зближення у пріоритетних сферах за Угодою про асоціацію. Цифровий сектор посів перше місце серед перелічених сфер, оскільки розбудова українсько-європейської цифрової екосистеми в умовах глобальних викликів сьогодення є запорукою формування економічної стійкості бізнесу та суспільства.

Україна та ЄС привітали досягнутий прогрес в оновленні Доповнення XVII-3 до Угоди про асоціацію. Імплементація цього документу призведе до впровадження в Україні найновітніших стандартів ЄС у сфері електронних комунікацій. Це в свою чергу забезпечує поступову інтеграцію України до Єдиного цифрового ринку ЄС.

Для того, щоб окреслити економічні вигоди України від інтеграції до ЄЦР ЄС, під координацією Мінцифри та за підтримки Міжнародного фонду «Відродження» Центр аналітики зовнішньої торгівлі при Київській школі економіки та Український центр Європейської політики проводять дослідження на цю тему. Згідно з попередніми розрахунками, в результаті інтеграції України до ЄЦР ЄС очікується додаткове зростання ВВП України до 5%.