Ви переглядаєте архівну версію офіційного сайту НУЛП (2005-2020р.р.). Актуальна версія: https://lpnu.ua

Політехніка використовує дистанційні технології не лише для навчання, а й управління університетом

31 березня 2020, 16:09
Анастасія СТЕПАНЯК, Центр комунікацій Львівської політехніки

31 березня у Львівській політехніці відбувся директорат в режимі онлайн. Планову робочу зустріч керівництво вирішило провести дистанційно. Основним питанням для обговорення стало завершення навчального року.

У зустрічі взяли участь ректор, а також усі проректори та директори інститутів. Ми використовували платформу Microsoft Teams, оскільки університет має підписану угоду із компанією Microsoft на використання хмарного сервісу Office 365. Під час зустрічі обговорювали план дій Політехніки після завершення поточного карантину ― розглядали різні сценарії, адже ймовірність, що карантин продовжать, є достатньо велика. Завершення навчального року викликає багато питань, тож ми намагалися знайти спосіб врегулювати проблеми, із якими зіштовхнулися, ― коментує проректор з науково-педагогічної роботи та інформатизації Павло Жежнич.

Ректор і проректори взяли участь у директораті зі збереженням усіх вимог до перебування в одному приміщенні, кожен був підключений до вебінару на власному пристрої. Директори брали участь віддалено. Відеоконференція тривала близько години і за цей час не виникало жодних проблем із комунікацією.

З одного боку, сучасні умови змушують нас проводити наради дистанційно, а з іншого ― так живе продуктивний світ. Компанії, які цінують свій час і своїх працівників, використовують такі технології. Це нагода для Політехніки перейти на дистанційні технології і продовжити інтенсивно їх використовувати у майбутньому, незалежно від того, чи буде продовжено карантин, ― запевняє Павло Жежнич.

За словами проректора, підписка Університету на Microsoft Teams дозволяє користуватися сервісом необмежено, на відміну від інших платформ, які мають встановлений ліміт часу, кількості учасників тощо. Тож усі наші студенти й викладачі можуть організовувати відеоконференції у Microsoft Teams без обмежень.