Ви переглядаєте архівну версію офіційного сайту НУЛП (2005-2020р.р.). Актуальна версія: https://lpnu.ua

Політехніків запрошують на онлайн-семінар «Посли Відкритої науки: як молоді вчені можуть сприяти Відкритій науці?»

20 жовтня 2020, 15:07
Організатори заходу

Open Access Week (Тиждень відкритого доступу) – це всесвітня щорічна подія, присвячена відкритому доступу та суміжним темам, яка цьогоріч відбуватиметься з 19 до 25 жовтня. Під час Тижня в багатьох наукових та освітніх установах і організаціях вже традиційно проходитимуть конференції, семінари та інші заходи, що мають на меті пропаганду відкритості в науковій комунікації, поширення відповідних найкращих практик, обговорення актуальних питань тощо.

Спеціальною темою Open Access Week 2020 буде «Відкритість з метою вжиття заходів для побудови системи рівності та інклюзії». Все більше людей в цілому світі розуміють, що без рівності, доступності та інклюзії не може бути й мови про справжню відкритість. Відтак, усе більше стейкхолдерів звертають увагу на ці проблеми й приділяють все більше уваги забезпеченню рівних можливостей.

Не стоять осторонь і такі авторитетні міжнародні організації як OpenAIRE (Європейська дослідницька інфраструктура для відкритої наукової комунікації) та Eurodoc (Європейська рада докторантів та молодих вчених), які відомі своїм послідовним відстоюванням принципів Відкритої науки та рівності. 22 жовтня 2020 року з 17:00 за київським часом OpenAIRE та Eurodoc проведуть спільний семінар Open Science Ambassadors: How can early career researchers boost Open Science? («Посли Відкритої науки: як молоді вчені можуть сприяти Відкритій науці?») за участю Олександра Березка, члена правління Eurodoc та консультанта Ради молодих учених при Міністерстві освіти і науки України, доцента Національного університету «Львівська політехніка», та Сари Пілії, співкоординаторки робочої групи з рівних можливостей Eurodoc. Доповідачі презентують результати першого року програми послів Відкритої науки, обговорять питання рівності в академічному середовищі та вплив COVID-19 на комунікацію та роботу в науковій сфері.

Доступ до семінару вільний за умови реєстрації.