Ви переглядаєте архівну версію офіційного сайту НУЛП (2005-2020р.р.). Актуальна версія: https://lpnu.ua

Політехніки разом з іншими студентами Львівщини завершують навчання за програмою підготовки офіцерів запасу

9 липня 2020, 10:46
За матеріалами сайту АрміяINFORM

Близько 450 студентів зі Львівщини закінчують навчання в Національній академії сухопутних військ за програмою підготовки офіцерів запасу. Зокрема, вже майже сто студентів, що навчалися за військово-обліковою спеціальністю «Бойове застосування механізованих з’єднань, військових частин і підрозділів», завершили навчання та склали Військову присягу на вірність українському народові.

Як розповів начальник табірного збору з громадянами України, які навчаються за програмою підготовки офіцерів запасу, полковник Олександр Дробан, у зв’язку із заходами щодо непоширення COVID-19 було вирішено проводити випускні екзамени з військової підготовки, практичне виконання вогневих завдань, урочистий ритуал складання Військової присяги та випуск без п’яти хвилин молодших лейтенантів в один день по групах за військово-обліковими спеціальностями, на яких навчалися студенти львівських вишів, зокрема й Національного університету «Львівська політехніка».

За словами голови підкомісії «Бойове застосування механізованих з’єднань, військових частин і підрозділів» підполковника Ігоря Заболотнюка, студенти під час випускного екзамену демонструють хороші теоретичні знання, що стануть хорошою базою для практичного виконання обов’язків у військових колективах.

– Непогано вправляються студенти й у володінні стрілецькою зброєю. Під час виконання вправи з контрольних стрільб з автомата Калашнікова «З місця по цілях, що з’являються» на відстані від 150 до 250 метрів переважна більшість з них отримує оцінку «добре», – зауважив керівник стрільби на ділянці, працівник ЗС України підполковник запасу Роман Дмитренко.

Як розповів студент IV курсу Національного університету «Львівська політехніка» Станіслав Макойда, такий результат цілком прогнозований. Адже перший рік вони вивчали всю стрілецьку зброю, що є на озброєнні механізованих бригад, і наприкінці року мали польовий вихід, на якому добре попрактикувалися у стрільбі з автомата Калашнікова та пістолета Макарова. Крім того, вивчали БМП-2 і БТР-80.

Після випускних екзаменів на полігоні відбувся і ритуал складання Військової присяги на вірність українському народові. Цього разу на ньому не було ні батьків, ні родичів молодих людей, а лише керівництво табірного збору й побратими, з якими вони упродовж двох років здобували військовий фах. І це ще одна протидія поширенню коронавірусної інфекції.