Ви переглядаєте архівну версію офіційного сайту НУЛП (2005-2020р.р.). Актуальна версія: https://lpnu.ua

Працівники та партнери Tech StartUp School Університету долучаються до боротьби з коронавірусом

30 березня 2020, 12:32
Tech StartUp School Львівської політехніки

28 березня відбулася скайп-конференція за участю Максима Козицького, голови Львівської обласної державної адміністрації, з інженером-винахідником Олександром Буткалюком, директором з виробництва компанії Mawi Band, і Назаром Подольчаком, керівником Tech StartUp School Львівської політехніки. Йшлося про можливості вдосконалення конструкції апаратів штучної вентиляції легень (ШВЛ).

Зокрема, пан Олександр продемонстрував кілька прототипів удосконалених розгалужувачів-перехідників для апаратів ШВЛ, які уже використовують у Канаді та США з 2006 року. Нові розгалужувачі дадуть змогу рятувати життя декільком пацієнтам одночасно, підключаючи лише один апарат ШВЛ, попит та ціна на які різко зросли у період пандемії коронавірусу.

Обговорено питання системного використання розгалужувача – технічні, медичні та біотехнологічні. Прийнято рішення роздрукувати прототип у лабораторіях Tech LabInno стартап-школи Львівської політехніки під керівництвом винахідника та із залученням інженерів-механіків Tech StartUp School.

Зараз прототипи проходять клінічні випробовування у київських лікарнях під керівництвом Сергія Дуброва, президента Асоціації анестезіологів України. З понеділка за підтримки київських колег, зокрема й медиків, будуть проведені випробовування та навчання із подальшою можливістю використання у львівських медичних закладах.