Ви переглядаєте архівну версію офіційного сайту НУЛП (2005-2020р.р.). Актуальна версія: https://lpnu.ua

Представники Міжнародного інституту освіти, культури та зв’язків з діаспорою взяли участь у презентації проєкту DIASCON

8 жовтня 2020, 10:22
Міжнародний інститут освіти, культури та зв’язків з діаспорою

2 жовтня 2020 року Андрій Яців та Оксана П’ятковська, заступники директора Міжнародного інституту освіти, культури та зв’язків з діаспорою Національного університету «Львівська політехніка», взяли участь у науковому вебінарі з питань конфліктів і діаспори Diaspora and Transportation of Homeland Conflicts: Inter-group Dynamics and Host Country Responses. Семінар відбувся в закритому режимі в рамках реалізації міжнародного дослідницького проєкту DIASCON, що фінансується Академією наук Фінляндії.

Під час заходу команда МІОКу представила діяльність Інституту у сфері співпраці з українською діаспорою, зокрема розповіла про проєкти, покликані поширювати знання про здобутки української діаспори в Україні та світі, налагоджувати комунікацію та співпрацю діаспори з державою Україна, залучати закордонних українців до державотворчих процесів і мережувати українські заклади освіти за кордоном. Також учасники вебінару розповіли про виклики, які сьогодні постають перед діаспорними організаціями в умовах ведення гібридної війни з боку Росії.

Зважаючи на актуальність і багатосторонність дослідницьких підходів до тематики заходу, учасники вирішили запровадити проведення регулярних міжнародних мультидисциплінарних науково-практичних вебінарів за напрацьованими напрямами і темами.