Ви переглядаєте архівну версію офіційного сайту НУЛП (2005-2020р.р.). Актуальна версія: https://lpnu.ua

Президент України відвідав Хмельницький політехнічний коледж Львівської політехніки

9 вересня 2020, 15:06
Офіційне інтернет-представництво Президента України

Перебуваючи з робочою поїздкою у Хмельницькій області, Президент України Володимир Зеленський 9 вересня відвідав Хмельницький політехнічний коледж Національного університету «Львівська політехніка», який є державним закладом фахової передвищої освіти.

Главі держави розповіли, що цьогоріч коледж одним з перших у країні виконав набір за повним ліцензійним обсягом. Наразі в закладі навчається понад півтори тисячі студентів на денній та заочній формах.

Навчальний план на 80% складається з лабораторної роботи. Щороку студенти стають призерами всеукраїнських олімпіад. Крім того, у вихованців немає проблем з працевлаштуванням – вони одразу знаходять роботу, а 20–25% продовжують навчання.

Директор Хмельницького політеху Вадим Овчарук позитивно відзначив і подякував за підписання Президентом закону про фахову передвищу освіту, що дає можливість коледжам розвиватися.

– Ми сьогодні готові випустити того конкурентоспроможного фахівця, який буде впливати на розвиток України, – зауважив директор.

Володимир Зеленський оглянув виставки розробок і досягнень слухачів та викладачів коледжу. Президенту, зокрема, представили удосконалення комп’ютерних систем, що дає змогу будувати будь-який процес господарювання з допомогою автоматизованої системи управління. Також показали 3D-принтер, який може створювати складні механізми за один раз.

Крім того, студенти продемонстрували тренажер для вдосконалення навичок практичного керування легковиком. Аналоги коштують 200 тисяч гривень, а цей обійшовся лише в 16 тисяч гривень, похвалився студент-розробник.

Також Глава держави взяв участь у телемості «Студентство єднає Україну», під час якого на зв’язку з Хмельницьким були студенти Маріупольського будівельного коледжу. У вступному слові Президент наголосив, що вітає будь-яке об’єднання українців. Адже це гарантує нашу незалежність і суверенітет.

– Ви – на великій відстані, але відстань між вами – впевнений, її більше немає. І там, і тут люди однакові. Однаково молоді, однаково красиві, бачу це навіть через маски, бачу однаковий, дуже патріотичний одяг, – сказав Володимир Зеленський.

Також учасники телемосту з Маріуполя розповіли, що мріють у майбутньому відбудовувати Донбас разом зі студентами Хмельницького коледжу.

Крім того, Володимир Зеленський разом з учасниками телемосту утворили символічний дистанційний міст єдності та зробили фото на пам’ять.