Ви переглядаєте архівну версію офіційного сайту НУЛП (2005-2020р.р.). Актуальна версія: https://lpnu.ua

Репортаж прямо з ліжка

18 травня 2020, 16:50
Агнеса Пронько, студентка другого курсу кафедри журналістики та засобів масової комунікації

7:45. Ранок починається з дзвінка будильника та яскравих сонячних бліків з вікна. Після відключення дратівливого дзвінка, треба подивитись, що там нового приготував світ сьогодні та швиденько пробігтись по новинній стрічці, трошки засмучитись, адже пандемія все ж таки виявилась не моторошним сном (який я бачила вночі) – а, на жаль, реальністю. Що ж, Інстаграм не перестає дивувати, адже за сьогоднішню ніч десь поряд був феєричний вибух (який я теж пропустила), неймовірний світанок перші проміні якого, встигла схопити якась знаменитість і реклама, до якої ми ще повернемось.

8:05. Саме час покинути ліжко і почати «ранкові процедури». У цьому приємному проміжку часу, мені дуже допомагає гаряча ванна або ранковий душ та шалені українські підкасти, які плавно і паралельно із наповненням води перетікають з ноутбука в смартфон. Це дуже відволікає та налаштовує на продуктивний настрій на весь день. До речі, багато хто не знає, що означає той «підкаст», тому я хочу допомогти трошки розібратись, можливо там ви знайдете щось цікаве для себе. Так от, підкаст – це щось на кшталт радіо, але головна відмінність у тому, що підкаст містить більше суб’єктивний характер, не підлаштовується під слухача, а сам надає ритм і тему розмови. Людина , яка веде підкаст – виступає автором і веде розмови на теми, які цікаві їй, а не ті, що актуальні та миготять в стрічці новин.

Вже відчуваю ароматний запах кави і це говорить про те, що саме час починати роботу. Найбільше натхнення, як не дивно, до мене приходить саме в ліжку, тому якщо мене не можуть знайти у домі, це означає тільки одне – я або знайшла натхнення на написання журналістських матеріалів, сайтів, підкастів, або тільки шукаю. Між іншим, коли ви себе останній раз питали: чим хочете заробляти на життя? Яка робота вашої мрії? Таке питання і мене відвідало одразу після початку карантина, адже раніше і 5 хвилин не могла всидіти на місці, мені потрібен той рушій життя і я почала гуглити в інтернеті різні варіанти дистанційної роботи. Добре, бачу що багато запитань і зовсім не має відповідей. Почнемо з того, що раніше я вважала не поганою роботою посаду офіціанта у центральній кав’ярні міста Львова. Мене все влаштовувало, тим паче, що я студент на денній формі навчання, успішно суміщаю дві корисні та приємні справи. Але зараз, моя робота – це не безглузде носіння брудного посуду (хочу звернути увагу, що я не проти офіціантів, це просто тимчасова робота, хоча кому як зручно). Карантин подарував мені можливість спробувати щось нове, а саме власного підкасту та сайтів. Завдяки цій ізоляції, я нарешті змогла приділити час тому, чого дуже давно хотіла, тій професії яку ж сама і обрала.

Після плідної роботи час сніданку і сьогодні, я хочу спробувати приготувати надзвичайний пиріг, рецепт якого знайшла зранку у стрічці Інстаграму. А поки він готується, можна трошки відпочити та пошукати щось цікаве. Але от халепа, ця реклама заполонила весь інтернет і тут ми повертаємось до початку, а саме до чудового методу використання реклами в особистих цілях. Нещодавно, мені на очі потрапила яскрава реклама, на яку я зазвичай не звертаю уваги, але бінго! Це саме те, що я шукала: неймовірні, ні, я би навіть сказала, космічні бомбочки для ванни, просто таки потрапили до моїх рук з інстаграм сторінки бренду LUSH, якими я тішуся майже кожного ранку. Так що ж виходить? Не така вже і погана ця маркетингова фішка. Тому користуйтеся на здоров’я, замість того, щоб постійно скаржитись на рекламу, знаходьте позитивні сторони.

11:00. Пиріг з вишнями готовий, але хочется трошки побалувати себе і на обід покуштувати піци. В цьому, знову ж таки, допомагає інтернет і я знаходжу потрібний сайт і дуже довго не можу вирішити, яку начинку обрати. Справа зроблена, моє замовлення в буквальному сенсі прямує до ліжка! Кур’єр прибуде за 40 хвилин, а поки дивлюсь тренди цього літа, з великими сподіваннями на те, що в самоізоляції не буде потреби, і всі ми незабутньо проведемо літо і відпочинемо від колосальної роботи, що виконуємо щодня на карантині. Я в захваті від оптимізацій, які провели багато компаній/магазинів/ресторанів за доволі короткий період часу, аби всім було зручно замовляти і отримувати посилки/замовлення у найкоротший термін.

12:56. Мій кур’єр прибув вчасно, разом з тим, я вирішила зробити невеличку перерву в роботі і скористатися чудовою нагодою безкоштовної підписки на NETFLIX, яку можна підключити прямо на ноутбук або будь-який інший пристрій, та дивитися серіали та фільми без меж!

14:20. Вирішую відвідати онлайн-вистави сучасних художників і присвятити декілька матеріалів. Дуже цікаві проєкти пропонують і закордонні агенства, надаючи доступ до матеріалів музеїв та навіть, для більшого розуміння картин та для повного відчуття та проникнення духу тих епох, автори проєктів пропонують детально вивчити кожну лінію пензля, кожен штрих, у якому виражена експресія почуттів та емоцій художника. Про це та більше, я розповім у своїй статті «Самоізоляція=Саморозвиток», тому не буду відкривати всі карти, одним словом це надзвичайно захоплююче і дуже надихає.

17:01. Матеріал майже завершений, тому у моїх планах зараз динамічне відтворення побаченного (точніше спалах емоцій, які ще залишились після матеріалу), шляхом пошуку підходящої музики та танців! Я відкрила для себе дуже талановитих дівчат та хлопців з ЛА, які безкоштовно надають уроки сучасних танців прямо онлайн. Це означає, що ви просто знаходитесь вдома, вдягаєтесь якомога зручніше і вчитесь чомусь новому, навіть, не виходячи на вулицю, хоча все ж таки це правило я порушую, але обираю максимально комфортне місце, найчастіше це тенісний корт, який є відкритий неподалік від мене, але людей там немає.

18:30. Щойно завершився мій урок і час для міні-фотосесій. Цікаво, що під час карантину є прекрасна нагода розвивати свої соціальні мережі, тоді чому б цим не скористатись?

21:00. Моя прогулянка трошки затягнулась і я трошки змучена знову повертаюсь до свого ліжка, лягаю і майже в той самий момент засинаю.

Дякую вам, за те що провели цей день зі мною, пам’ятайте про безпеку та не забувайте мити руки, обробляти їх антисептиком і носити маски. Чудового настрою та натхнення!