Ви переглядаєте архівну версію офіційного сайту НУЛП (2005-2020р.р.). Актуальна версія: https://lpnu.ua

#StayHome для студентів: як продовжують працювати гуртожитки Львівської політехніки

22 квітня 2020, 10:58
Ольга Мацьків, Центр комунікацій Львівської політехніки

Директор студентського містечка Ігор Гельжинський регулярно інформує про справи в гуртожитках. «Зараз близько 800 студентів живуть у гуртожитках, зокрема іноземці. Ситуація спокійна, режим життя звичний».

Гельжинський додає, що були три випадки, коли в студентів підозрювали коронавірус. На щастя, у жодного захворювання не підтвердилося.

Нагадаємо, прем’єр-міністр України Денис Шмигаль наголошував, що навчальні заклади не можуть примусово виселяти студентів з гуртожитків. Про це сказав і директор студмістечка політехніки.

«Більшість студентів вирішили повернутися додому на період карантину. Це було їхнє добровільне рішення, кожен оцінював ситуацію, зважаючи на особисті обставини. Ті, кому зручніше залишатися в гуртожитках, нікуди не поїхали».

Посилення безпекових заходів на території України не змінило ситуації в гуртожитку, адже до карантину там одразу поставилися серйозно. Гостей не впускають, прибирання й дезінфекція відбуваються постійно. Гуртожитки постійно відчинені, щоб студенти могли вийти за потреби.