Ви переглядаєте архівну версію офіційного сайту НУЛП (2005-2020р.р.). Актуальна версія: https://lpnu.ua

Студент Львівської політехніки долучився до створення бота Microsoft Teams для допомоги вчителям

25 травня 2020, 09:27
За матеріалами сайту Pingvin Pro

Українські студенти програми Microsoft Student Partner створили бота, що допомагає користувачам знайти відповіді на різноманітні базові питання, пов’язані з Microsoft Teams, для переходу на дистанційне навчання.

Бот реалізований з допомогою Azure Cognitive Services – набору служб, пов’язаних зі штучним інтелектом, а саме QnA Maker. Це API-сервіс від Майкрософт, що працює на основі публічної хмари Azure, який дає змогу працювати з наявними даними у формі питань і відповідей. Він працює та доступний у Telegram, Teams і Web-версії.

До розробки бота долучилися п’ятеро студентів: Дар’я Шмєльова (Національний університет «Києво-Могилянська Академія»), Єлизавета Пудім (Національний технічний університет України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського»), Сергій Онищенко та Іван Михайленко (Харківський національний економічний університет імені Семена Кузнеця), та Олександр Жолоб (Національний університет «Львівська політехніка»).

Команда розробників планує й надалі оновлювати список питань щодо дистанційної навчання та роботи у Microsoft Teams, щоб бот міг відповісти на усі запитання, які цікавлять освітян, з метою допомогти їм ефективно перевести навчальний процес в онлайн.

Олександр Жолоб пояснює:

– Teams є частиною пакету Office 365. Microsoft Teams – це не просто інструмент для відеозв’язку. Це функціональна платформа, де можна створити віртуальний клас, провадити онлайн-уроки до 250 учасників, створювати розклад занять, з можливістю обмінюватися навчальними матеріалами, домашніми завдання на одній закритій структурованій та безпечній платформі. Співпраця спільноти студентів-партнерів Майкрософт реалізується через Teams, адже наше комюніті нараховує близько 2000 учасників по всьому світу. Ми сподіваємося, що наша розробка допоможе вчителям продовжувати працювати, а учням навчатись за новими умовами, використовуючи можливості технологій.

Microsoft Student Partners – всесвітня освітня програма, у рамках якої вибирають творчих, технічно підкованих студентів, що мають стосунок до ІТ. Програма підвищує шанси учасників на майбутнє працевлаштування, пропонуючи їм проходити курси з дисциплін, що не викладають в університетах, також і навчання технологій Microsoft. Програма діє у більшості країн світу, в Україні теж, і доступна всім студентам, що навчаються у закладах середньо-спеціальної та вищої рівнів освіти.