Ви переглядаєте архівну версію офіційного сайту НУЛП (2005-2020р.р.). Актуальна версія: https://lpnu.ua

Студентам Львівської політехніки презентували документальну кінострічку «Герої не вмирають»

29 лютого 2020, 08:22
Анастасія Степаняк, Центр комунікацій Львівської політехніки

27 лютого політехніки мали нагоду переглянути документальну кінострічку «Герої не вмирають» ― фільм про трьох харків’ян, героїв Небесної Сотні ― Владислава Зубенка, Євгена Котляра і Юрія Паращука.

Організувала захід Студентська рада Львова спільно з Управлінням культури Львівської міської ради. З боку Політехніки організатором став Станіслав Гвоздінський ― голова профбюро ІГДГ і заразом студентський віцемер Львова.

Окрім показу стрічки, на політехніків чекала зустріч з Володимиром Чистиліним ― автором і продюсером фільму, журналістом, кінематографістом, координатором Харківського Євромайдану.

― Герої нашого фільму ― абсолютно різні, незнайомі між собою люди, різного віку, сімейного стану, ставлення до Бога. Вони різними шляхами добиралися до Києва, але приїхали туди 18 лютого, бо не могли бути осторонь того, що там відбувалося. Наш оператор теж був тоді на Інститутській, і зумів зафіксувати розстріли Небесної Сотні. Він не знав, кого знімає ― просто виконував свій обов’язок. Коли ми почали вивчати хроніку тих подій, з’ясувалося, що троє наших хлопців в один день, 18 лютого, приїхали до Києва, а 20 лютого, на одному і тому ж клаптику території, їх розстріляли, ― розповідає автор.

У часі перегляду фільму в аудиторії панувала ідеальна тиша, дехто з присутніх не міг стримати сліз і відвертого хвилювання.

― Я дуже вдячна, що отримала нагоду переглянути цей фільм, вдячна авторам стрічки за те, що намагаються відтворити нашу історію, не дають забути, що ті події є насправді важливими і доленосними. Дивилася на одному диханні. Впродовж всього фільму по тілу були мурахи, кидало в жар і холод, коли розуміла, наскільки герої фільму були самовіддані й заглиблені в ідею заради перемоги, кращого майбутнього ― свого і країни, ― розповідає третьокурсниця Інституту економіки і менеджменту Софія Вакулка.