Ви переглядаєте архівну версію офіційного сайту НУЛП (2005-2020р.р.). Актуальна версія: https://lpnu.ua

Студентка ІСТР – призер конкурсу робіт з екологічної безпеки комплексу «автомобіль – навколишнє середовище»

24 квітня 2020, 15:12
ІСТР Львівської політехніки

Студентка IV курсу кафедри екологічної безпеки та природоохоронної діяльності Національного університету «Львівська політехніка» Софія-Саманта Войтович (навчається за спеціальністю 183 «Технології захисту навколишнього середовища») здобула диплом ІІ ступеня у Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт за напрямом «Екологічна безпека комплексу «автомобіль – навколишнє середовище», який відбувся у Харківському національному автомобільно-дорожньому університеті.

Робота на тему «ГІС-технології моніторингу екологічної безпеки комплексу «Автодорожня мережа – природоохоронні території Розточчя» виконана під керівництвом к.т.н., доцента кафедри ЕБПД Ірини Казимири.

Стратегія сталого розвитку біосферного резервату Розточчя, внесеного до світової мережі біосферних резерватів, а також виконання міжнародних стандартів його функціонування та управління потребують постійного моніторингу екологічної безпеки з використанням сучасних геоінформаційних технологій. Робота студентки присвячена розробленню компонентів ГІС дорожньої мережі і населених пунктів БР Розточчя, інвентаризації дорожніх ландшафтів. Розглянуто можливості використання результатів для оптимізації функціонального зонування БР Розточчя, для дослідження транспортної доступності території Розточчя, збереження та розвитку ландшафтного різноманіття, зокрема дорожніх ландшафтів.

Більше – на сайті організаторів