Ви переглядаєте архівну версію офіційного сайту НУЛП (2005-2020р.р.). Актуальна версія: https://lpnu.ua

Студентки ІППО гідно виступили на Міжнародному конкурсі наукових робіт з кримінального права

18 травня 2020, 14:07
Кафедра КПП Львівської політехніки

Національний юридичний університет імені Ярослава Мудрого, Науково-дослідний інститут вивчення проблем злочинності імені академіка В.В. Сташиса НАПрН України та громадська організація «Всеукраїнська асоціація кримінального права» 15 травня 2020 року організували та провели низку заходів, присвячених пам’яті Володимира Володимировича Сташиса – відомого українського правника, академіка, колишнього першого проректора Національної юридичної академії України імені Ярослава Мудрого, Героя України.

У рамках згаданих заходів було проведено Міжнародний конкурс студентських наукових робіт з кримінального права на тему «Кримінальне право в умовах глобалізації суспільних процесів: традиції та новації». На участь у ньому було подано близько ста наукових досліджень з різних куточків України та з-за кордону, серед яких були такі потужні наукові практичні школи як Національний юридичний університет імені Ярослава Мудрого, Харківський національний університет внутрішніх справ, Київський національний університет імені Тараса Шевченка, Дніпропетровський державний університет внутрішніх справ, Луганський державний університет внутрішніх справ імені Е.О. Дідоренка, Університет в Білостоку (Республіка Польща) та ін.

Гідно представили свої дослідження у цьому конкурсі студенти Навчально-наукового інституту права, психології та інноваційної освіти Національного університету «Львівська політехніка». Доповідь студентки другого курсу Соломії Друк на тему «Форми причетності до вчинення злочину» (науковий керівник – професор кафедри кримінального права і процесу К.Б. Марисюк) увійшла до числа переможців, посівши третє місце, а доповіді студентки другого курсу Анастасії Креховецької на тему «Реалізація принципу справедливості у загальних засадах призначення покарання» (науковий керівних – професор кафедри КПП О.Г. Колб) та студентки третього курсу Сандри Горкавчук на тему «Призначення покарання із врахуванням ступеня тяжкості вчиненого злочину» (науковий керівник – професор кафедри КПП К.Б. Марисюк) увійшли до числа фіналістів цього конкурсу.

Вітаємо переможців та їхніх наукових керівників з цим непересічним досягненням і бажаємо їм подальших наукових звершень!