Ви переглядаєте архівну версію офіційного сайту НУЛП (2005-2020р.р.). Актуальна версія: https://lpnu.ua

Студентки кафедри ЗМД продовжують здобувати призові місця у Всеукраїнському конкурсі наукових робіт

21 квітня 2020, 12:52
Кафедра ЗМД Львівської політехніки

На базі Полтавської державної аграрної академії відбувся ІІ (завершальний) тур Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з природничих, технічних та гуманітарних наук зі спеціальності 073 «Менеджмент» і спеціалізації «Управління у сфері економічної конкуренції». Загалом на конкурс надійшло 103 студентські наукові роботи із 44 закладів вищої освіти.

За підсумками конкурсу студентка кафедри зовнішньоекономічної та митної діяльності Національного університету «Львівська політехніка» Катерина Ільницька здобула диплом ІІ ступеня. Науковий керівник – завідувачка кафедри зовнішньоекономічної та митної діяльності, д.е.н., професорка Ольга Мельник.

Наукова робота Катерини Ільницької присвячена конкурентоспроможності вітчизняних підприємств в умовах зони вільної торгівлі між Україною та Канадою.
 

На базі Київського національного торговельно-економічного університету відбувся II тур Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з товарознавства. За його підсумками студентка ІІІ курсу кафедри зовнішньоекономічної та митної діяльності Національного університету «Львівська політехніка» Ярина Крохмальна здобула диплом ІІІ ступеня із науковою роботою «Особливості автотоварознавчої експертизи транспортних засобів, що імпортуються із США та Канади в Україну». Науковий керівник – доцент кафедри ЗМД, к.т.н. Олег Микитин.

У науковій роботі Ярини Крохмальної проаналізовано світовий та вітчизняний автомобільний ринок, здійснено теоретичні узагальнення з проблеми дослідження, систематизовано критерії ідентифікації у здійсненні автотехнічної та автотоварознавчої експертизи, розроблено нові критерії підтвердження і визначення ціни ввезених транспортних засобів, удосконалено методичні прийоми процедури визначення митної вартості транспортних засобів, що імпортуються із США та Канади тощо. Результати наукового дослідження будуть впроваджені у діяльності Львівської торгово-промислової палати під час здійснення цінових експертиз та визначення вартості транспортних засобів, що імпортуються із США та Канади, зокрема в процесі їхнього митного оформлення.
 

До цього, нагадаємо, студентка ІІІ курсу кафедри зовнішньоекономічної та митної діяльності Ярина Мирка здобула диплом ІІ ступеня у Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт зі спеціальності «Менеджмент», спеціалізація «Менеджмент природоохоронної діяльності», який відбувся в Одеському державному екологічному університеті.