Ви переглядаєте архівну версію офіційного сайту НУЛП (2005-2020р.р.). Актуальна версія: https://lpnu.ua

Студенти-лінгвісти про англійську мову під час карантину

15 травня 2020, 16:06
Анастасія Щуревич, студентка другого курсу журналістики та засобів масової комунікації

Всі студенти рано чи пізно зустрічаються з курсом англійської мови в стінах Львівської політехніки. Проте студенти спеціальності «прикладна лінгвістика» впродовж декількох років працюють над своїми навиками іноземної мови.

Нововведення, які приніс карантин, змушують задуматись про ускладнення, що виникають у вивченні англійської мови. Ось що думають про це другокурсники-лінгвісти:

Яна Волос: «Кожна пара – це щось новеньке»

З перших днів навчання саме іноземна мова стала моїм улюбленим предметом серед усіх інших. Можливо, цьому посприяли викладачі, адже вже з перших пар вони видаються досвідченими, справжніми майстрами своєї справи. Особливо це можна спостерігати, коли виникають певні проблеми в засвоєнні матеріалу –завжди допоможуть та підкажуть.

І саме під час дистанційного навчання особливо відчутно нестачу живого спілкування іноземною. Через екран телефона неможливо розпитати про все, що цікавить, адже час зазвичай обмежений. Та, не зважаючи на незначні труднощі, викладачі англійської мови готові на всі 100% ділитися своїм досвідом зі студентами.

Кожна пара – це щось новеньке: презентації, доповіді, новини Англії, різноманітні ігри для вдосконалення англійської мови. Викладачі роблять усе можливе для того, щоб онлайн-заняття були максимально схожими до звичайного стаціонарного навчання.

Андріана Дудик: «Бракує живого спілкування»

Вчити іноземну мову під час карантину дійсно важко, бракує живого спілкування. Змусити себе вчитись у таких умовах надзвичайно складно.

У цій ситуації рятує лише сила духу та намагання викладачів навіть у таких умовах нам допомогти. Вони стараються подавати інформацію, як і раніше, звісно, виникають певні ускладнення в процесі, але назагал поданий матеріал засвоюється доволі добре.

Софія Каштелянська: «У час пандемії ми змушені виконувати все онлайн»

Можу впевнено сказати, що знання іноземної мови я отримую на високому рівні. Методика викладання є цікавою, приємною та індивідуальною до кожного студента. Так було, коли ми відвідували звичайні пари у стінах Львівської політехніки.

У час пандемії ми змушені виконувати все онлайн. Звичайно, це не зрівнюється з тим матеріалом, який отримували під час стаціонарних пар, проте навіть у онлайн-формі якість отриманих знань не псується. Інколи лінь бере гору, але це ненадовго, адже відповідальність та бажання поглинати нові знання нікуди не діваються.