Ви переглядаєте архівну версію офіційного сайту НУЛП (2005-2020р.р.). Актуальна версія: https://lpnu.ua

Студенти Політехніки розповіли, чим цікавляться під час карантину та як відшукати мотивацію для навчання вдома

30 квітня 2020, 10:17
Ольга Мацьків, Центр комунікацій Львівської політехніки

Гліб Щур, третьокурсник Інституту комп’ютерних наук та інформаційних технологій
«Чесно кажучи, іспити онлайн – це більше тішить»

Не можу сказати, що в мене є якісь побоювання щодо сесії під час карантину. Просто цікаво, коли закінчиться цей навчальний рік та коли почнеться наступний. Чесно кажучи, іспити онлайн – це більше тішить. Не доведеться кудись приходити, хвилюватися, це все відбуватиметься дистанційно.

Щодо мотивації: я знаю, що треба щось зробити, і я це роблю. День минає звично. Просто раніше я приходив до офісу або на лекцію, а зараз усе відбувається вдома. З’явилося більше часу, став більше працювати, узявся за нові проєкти.

Анастасія Петрович, другокурсниця Інституту гуманітарних та соціальних наук
«Щоб не було проблем зі складанням сесії, треба робити все вчасно»

Маю страхи щодо завершення семестру. Наприклад, не набрати потрібної кількості балів поточного контролю. Як-не-як, але стільки балів, як під час пар наживо, не набереш. А от з мотивацією проблем немає. Розумію, що мені це потрібно, що маю реченець. Щоб не було проблем зі складанням сесії, треба робити все вчасно.

Дарій Величко, другокурсник Інституту комп’ютерних технологій, автоматики та метрології
«Зазвичай дисциплінують чіткі дедлайни»

Загалом страхів щодо навчання немає. З усіма викладачами маємо зв’язок, відбуваються заняття. Звісно, хочеться вже повернутись до нормального режиму. Щодо сесії наразі не хвилююся. Сподіваюсь, вона відбудеться наживо. Проте матеріалу дуже багато і є сумніви щодо якості його засвоєння.

У нас і до карантину багато лабораторних занять відбувалися в онлайнформаті, тому звикати не довелося. Зазвичай дисциплінують чіткі дедлайни. На карантині на навчання витрачаю не набагато менше часу, ніж у нормальному режимі.

Вікторія Люкова, третьокурсниця Інституту економіки і менеджменту
«Трохи хвилююся щодо сесії»

Навчання вдома – це трохи незвично, складно. Інформація сприймається не так добре, як на парах, бо ти постійно відволікаєшся. Завжди знаходиш собі відмовки, мовляв, попереду ще багато часу, я все встигну. Але робити треба все почергово. Викладачі визначають реченець й треба виконати завдання. Трохи хвилююся щодо сесії. Найімовірніше, вона відбуватиметься онлайн. Але є й позитивні моменти, наприклад, під час лекцій вдома можна зручно вмоститися й пити чай.

Щодо мотивації, то непросто себе налаштувати. Я знаю, що завдання треба зробити. Можу відкладати до останнього моменту, а потім сідаю і роблю всю роботу. Але наразі встигаю з усім упоратися.