Ви переглядаєте архівну версію офіційного сайту НУЛП (2005-2020р.р.). Актуальна версія: https://lpnu.ua

Топ-3 спеціальностей, які цього року обрали першокурсники Львівської політехніки

23 жовтня 2020, 14:09
Леся Крук, Центр комунікацій Львівської політехніки

Цьогоріч вступна кампанія була цікава й не менш успішна для Львівської політехніки. Тисячі студентів надсилали свої документи, складали вступні випробування й прагнули вступити в омріяний університет. Відтак, згідно із підрахунками, цього року найбільш популярні серед абітурієнтів стали такі три спеціальності як «Комп’ютерні науки» (448), «Комп’ютерна інженерія» (276), «Менеджмент» (258). Ми вирішили дізнатися в першокурсників, чому саме ці спеціальності сьогодні найбільш цікаві серед них.

Артем Грищук, студент Інституту комп’ютерних наук та інформаційних технологій, вивчає спеціальність «Комп’ютерні науки».

Перед подачею документів я й далі ще думав, що ж маю вибирати – медицину чи галузь ІТ? – обидві мені були цікаві й з обидвох я мав базові знання. Однак програмування дозволяє отримати бажане, а спеціальність «Комп’ютерні науки» дає найширші знання з галузі ІТ, вона відкриває двері майже для будь-якої посади.

Зазначу, найбільше в моїй спеціальності подобається саме гнучкість. Протягом навчання на бакалавраті нас широко ознайомлять із галуззю ІТ, тому за цей час можна чітко визначитися, що саме тобі подобається більше: складати комп’ютери, писати програми, верстати сайти і так далі.

Я вважаю, що власне обраний фах нині має таку популярність саме завдяки високому попиту на спеціалістів у цій галузі. До того ж галузь ІТ ввесь час невпинно розвивається, рухається лише вгору.

Тому для здобуття знань я обрав саме Львівську політехніку, адже це університет, що має безліч переваг, серед яких співпраця з іноземними компаніями й можливість стажування закордоном.

Нині я мрію про фінансову незалежність, напевно як і більшість моїх однолітків. Ціль – пережити перший семестр, пройти «бойове хрещення», якщо можна його так назвати. Надалі збираюся присвятити більше часу самостійному пізнанню програмування, щоб десь із другого курсу піти на роботу й виконати свою одну із багатьох мрій.

А абітурієнтам пораджу по-простому: досконало розберіться в своєму виборі, щоб потім про нього не шкодували. Ну й, якщо ви плануєте йти в ІТ спеціальності, спробуйте написати якусь програму, зробити сайт, якщо під час цього процесу не відчуваєте глибинного задоволення, не марнуйте свій час, ви не створенні для цієї роботи, не потрібно сюди йти тільки заради грошей.

Назар Віщур, студент Інституту комп’ютерних технологій, автоматики та метрології, вивчає спеціальність «Комп’ютерна інженерія».

Обираючи спеціальність, я найперше зосередився на тому, що мені подобається, а оскільки люблю розв’язувати задачі за допомогою програмування, то вибір був очевидний – «Комп’ютерна інженерія». Згодом, отримавши ще й досвід від досвідчених викладачів та дізнавшись про всі перспективи працевлаштування, я зрозумів, що обираю правильний шлях і це саме те, що мені потрібно. Нині дедалі частіше розумію, що фах, який я обрав, є страшенно популярний серед молоді саме завдяки впливу IT на наше життя та хорошій заробітній платі в майбутньому. І зазначу, дуже тішить, що я зумів і отримав можливість здобути якісні знання з галузі IT саме у Львівській політехніці, одному з найкращих навчальних закладів України, де навчалася велика кількість успішних людей і де можна отримати чудовий рівень знань.

Тому хочу побажати майбутнім абітурієнтам не помилятися у виборі, складати ЗНО на найвищі бали та реалізувати весь свій потенціал у майбутньому.

Марта Мартинів, студентка Інституту економіки і менеджменту, вивчає спеціальність «Менеджмент».

Я завжди хотіла навчатися в одному із львівських університетів, бо дуже люблю це місто за його архітектуру, атмосферу життя. І коли дізналася, що все ж вступила до Львівської політехніки, то дуже зраділа цьому. Пригадую, коли в моєму житті настав етап із вибором професії, то довго не вагалася. Оскільки я люблю комунікацію, спілкування з людьми, пошук нових знайомств, пізнавати нові характери, то із впевненістю обрала «Менеджмент», який і дає можливість вибрати декілька різних напрямків, що мені дуже імпонує. Я людина, яка постійно любить щось змінювати у своєму житті й саме через цю рису, мені дуже підходить обрана спеціальність.

У майбутньому хочу мати власну команду людей, з якими стала б не тільки керівником, а й лідером, що вміло застосовує свої менеджерські якості в різних проєктах і заходах.

Рекомендую наступним абітурієнтам не боятися й реалізовувати себе в житті, а обираючи професію, шукати спеціальність, яка вам найбільше підходитиме за характером, здібностями, вміннями. І рекомендую, перш ніж обиратимете, добре подумайте, тому що вибір професії – це вибір майбутнього. І ви маєте найперше отримувати від цього задоволення.