Ви переглядаєте архівну версію офіційного сайту НУЛП (2005-2020р.р.). Актуальна версія: https://lpnu.ua

У десятому випуску «Мистецьких прогулянок з МІОКом» – розмова з істориком із Донеччини Дмитром Білим

30 березня 2020, 15:54
МІОК Львівської політехніки

У десятому випуску «Мистецьких прогулянок з МІОКом» Назар Данчишин говорить із Дмитром Білим, письменником-істориком із Донеччини, членом Національної спілки письменників України, доктором історичних наук, професором. У програмі Ви довідаєтеся більше про українську Кубань та український Донбас, їхню роль у нашій культурі, а також чому Дмитро Білий не переносить «плачі» над «бідною долею України», і що довело самого героя передачі до сліз, коли він їздив разом із письменницьким «десантом» вихідців із Донеччини та Луганщини, до якого ввійшли, зокрема, Сергій Жадан, Володимир Рафеєнко, Станіслав Федорчук, на прифронтові території.

«Мистецькі прогулянки з МІОКом» – проєкт про модерну українську культуру, який виконує й навчально-освітню функцію – до відео розроблено вправи для вивчення української мови як іноземної, що стануть частиною нового навчального посібника «Ключ до України: міста і люди» (для студентів рівня В2).

Цей випуск відзнято до оголошення карантину. Поки що робимо тимчасову перерву у зйомках нових відео. Віримо, повернемося незабаром! Пам’ятайте, що на пізнання карантину немає!

Дякуємо за зйомку цієї програми Медіацентрові Львівської політехніки!