Ви переглядаєте архівну версію офіційного сайту НУЛП (2005-2020р.р.). Актуальна версія: https://lpnu.ua

У Львові стартував осінній семестр проєкту «Норвегія – Україна. Професійна адаптація. Інтеграція в державну систему»

15 вересня 2020, 10:36
За матеріалами сайту Львівської обласної державної адміністрації

14 вересня 2020 року в Будинку воїна, що на вулиці Короленка, 1, відбулось відкриття осіннього семестру проєкту «Норвегія – Україна. Професійна адаптація. Інтеграція в державну систему».

Метою проєкту є професійна перепідготовка військовослужбовців, учасників АТО/ООС, звільнених у запас, та членів їхніх сімей. Учасники зможуть отримали допомогу з правової та соціально-психологічної адаптації, а також сприяння у працевлаштуванні та організації власного бізнесу.

На честь відкриття осіннього семестру зібрались учасники бойових дій, представники Міжнародного фонду соціальної адаптації, Міністерства у справах ветеранів, Львівської обласної державної адміністрації та Національного університету «Львівська політехніка».

Привітав усіх присутніх заступник голови Львівської облдержадміністрації Тарас Грень:

– На вас чекає багато роботи, тож нехай вона буде плідною, а ваші старання виправданими. Найкращим результатом будуть втілені успішні ідеї. Сподіваюсь, завдяки цьому проєкту, людей, які знайшли себе, ставатиме все більше. Бажаю успіхів та нових звершень.

У Львові проєкт реалізують на базі Tech StartUp School Львівської політехніки із залученням кафедри соціології та соціальної роботи і Міжнародного центру професійного партнерства «Інтеграція», Інституту гуманітарних і соціальних наук, кафедри адміністративного та фінансового менеджменту, кафедри фінансів Інституту економіки та менеджменту в партнерстві з Університетом NORD (Норвегія), Міжнародним фондом соціальної адаптації, громадською організацією «Нове суспільство України», за фінансової підтримки Уряду Королівства Норвегії.

Реалізація проєкту відбувається за підтримки департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації в рамках багаторічної співпраці з Національним університетом «Львівська політехніка».

Зазначимо, проєкт «Норвегія – Україна. Професійна адаптація. Інтеграція в державну систему» є продовженням проєкту «Україна – Норвегія. Перепідготовка та соціальна адаптація військовослужбовців і членів їхніх сімей в Україні», який був реалізований у Львівській політехніці в період 2014–2019 років. Упродовж цього часу професійну перепідготовку пройшли більш ніж 430 осіб.