Ви переглядаєте архівну версію офіційного сайту НУЛП (2005-2020р.р.). Актуальна версія: https://lpnu.ua

У Пороховій вежі відкрили виставку викладачів Львівської політехніки «Львів чорно-білий і кольоровий»

21 лютого 2020, 14:45
Ірина Мартин, Центр комунікацій Львівської політехніки

Місто з чорно-білого погляду демонструє графіка доцента Ярослава Ракочого, з кольорового – живопис старшого викладача Віктора Штеця. Обоє митців працюють в Інституті архітектури, на кафедрі дизайну та основ архітектури. Їх, корінних мешканців інших міст, Бучача на Тернопільщині та Ужгорода, об’єднує любов до Львова та мистецький погляд на це місто, де вони працюють і творять. Львів, як відомо, не може не надихати своєю сутністю та харизмою, особливим шармом, притаманним лише цьому місту, скульптурним нагромадженням його будівель, відбитком різних епох в архітектурі.

Львів цікавий та особливий у своїх і чорно-білих, і кольорових проявах. Чорно-біле різноманіття демонструє графічне передавання архітектури міста картин Ярослава Ракочого, з чітким, мінімально ненав’язливим органічним вкрапленням силуетів. Львів кольоровий Віктора Штеця розкривається через насичену гаму здебільшого теплих барв, де межує конкретика з абстрактними сприйняттями міського простору.

У відкритті виставки взяв участь директор ІАРХ професор Богдан Черкес, голова Львівської обласної організації НСАУ, доцент ІАРХ Богдан Гой, проректор з наукової роботи ЛАМ Роман Яців, викладачі, студенти, митці. Серед тих, хто вже встиг відвідати виставку, – ректор Політехніки Юрій Бобало.