Ви переглядаєте архівну версію офіційного сайту НУЛП (2005-2020р.р.). Актуальна версія: https://lpnu.ua

У Студентському храмі на території студмістечка Університету відбулися храмовий празник і благодійний ярмарок

26 жовтня 2020, 10:54
За матеріалами сайту «Капеланство.info»

25 жовтня 2020 року відбувся храмовий празник Студентського храму блаженного священномученика Олексія Зарицького, розташованого на території студмістечка Національного університету «Львівська політехніка». Архиєрейську Божественну Літургію очолив Преосвященніший владика Степан (Сус), єпископ Курії Києво-Галицького Верховного Архиєпископства Української греко-католицької церкви. До молитви долучилися отці-капелани Львівської архиєпархії УГКЦ, зокрема, голова Центру Студентського Капеланства та настоятель храму о. Юрій Остап’юк, синкел у справах капеланства отець Андрій Хомишин, голова Центру Військового Капеланства о. Тарас Михальчук, єромонах студійського уставу отець Сава Масник і студентські капелани о. Ігор Хомічак та о. Мар’ян Мисяковський.

У своєму вітальному слові Владика Степан побажав усім присутнім виявляти своє християнство і хвалитися побожністю, бо тоді ми є успішними у власному житті та можемо наповнювати його правильним змістом, щоби прожити гідно. А невдачі на шляху трапляються для нашого зміцнення у вірі. Також потрібно брати приклад із блаженного священномученика Олексія (Зарицького) і молитися про його заступництво.

Після Літургії спільнота студентських капеланів висловила подяку та подарувала ікону прихожанам, жертводавцям і добрим друзям – пані Світлані та пану Ігорю Гринкевичам, які допомогли подбати за красу студентського храму і храмової території.

Також цього дня відбувся ярмарок волонтерського простору DoBro, який надав празникові святкової атмосфери. Студенти запропонували книги, речі ручної роботи (мило, шоколад та інше), випічку і запашні напої. Окрім цього, поспівали разом із прихожанами та студентською спільнотою. Кошти, зібрані на ярмарках, будуть направлені на проєкти волонтерського простору DoBro, який працює з дітьми та підлітками на Донбасі.