Ви переглядаєте архівну версію офіційного сайту НУЛП (2005-2020р.р.). Актуальна версія: https://lpnu.ua

У Технологічному коледжі Університету відбулася обласна заочна студентська конференція з безбар’єрного туризму

17 листопада 2020, 10:44
Технологічний коледж Львівської політехніки

На базі Відокремленого структурного підрозділу Технологічного коледжу Національного університету «Львівська політехніка» заочно відбулася ІІІ Обласна студентська науково-практична конференція «Безбар’єрний туризм у ХХІ столітті: сучасні тенденції та форсайт розвитку».

Вступне вітальне слово висловив директор Технологічного коледжу Іван Костюк, який побажав студентам успіхів у розвитку професійних інтересів і дослідницьких захоплень, а також усім учасникам конференції – плідної праці на науковій ниві.

З вітальним словом до учасників конференції звернулися й провідні практики у сфері туризму, зокрема безбар’єрного: Андрій Теребух – д.е.н., професор, завідувач кафедри туризму Національного університету «Львівська політехніка», Оксана Потимко – к.і.н., керівник Ресурсного центру освітніх інформаційних технологій для осіб з особливими потребами Львівської політехніки, Почесний Амбасадор Львова, Наталія Коваліско – д.с.н., професор кафедри соціології Львівського національного університету імені Івана Франка, голова Львівського регіонального відділення Соціологічної асоціації України, інші знані фахівці.

За наявних карантинних умов конференція відбулась у заочному форматі. Загалом у конференції взяли участь представники провідних закладів вищої освіти міста Львова та Львівської області.

За результатами роботи конференції опубліковано збірник тез, які об’єднали доробки студентів за такими тематичними напрямами:

  1. Тенденції розвитку безбар’єрного простору в умовах сучасності
  2. Правове забезпечення безбар’єрного туризму: український та світовий досвід
  3. Специфіка формування та реалізація професійних компетентностей спеціалістів туристичної сфери в Україні та світі
  4. Особливості соціально-економічного розвитку безбар’єрного туризму в Україні: сучасний стан та побудова стратегій

Захід вкотре продемонстрував актуальність дослідження проблематики повноцінної соціалізації у суспільстві «людей з підвищеними потребами» через розгляд питань про розвиток сучасних і особливості майбутніх тенденцій формування безбар’єрного життєвого простору.