Ви переглядаєте архівну версію офіційного сайту НУЛП (2005-2020р.р.). Актуальна версія: https://lpnu.ua

Україна хоче брати участь у реалізації Європейської зеленої угоди – магістрального напряму розвитку ЄС

28 лютого 2020, 12:28
За матеріалами Урядового порталу

Україна невдовзі офіційно направить ЄС пропозиції щодо своєї участі в реалізації Європейської зеленої угоди, магістрального напряму розвитку ЄС, який передбачає перехід європейського континенту до кліматично-нейтральної економіки до 2050 року.

Про підготовку таких пропозицій йшлося нещодавно у Кабінеті Міністрів України на установчому засіданні Міжвідомчої робочої групи з питань подолання наслідків змін клімату під головуванням Віце-прем’єр-міністра з європейської та євроатлантичної інтеграції Дмитра Кулеби.

– Ми завершуємо підготовку документа, листа з конкретними пропозиціями, як Україна може стати невід’ємною частиною Європейської зеленої угоди. Я надішлю його Віце-президенту Європейської комісії Франсу Тіммермансу, який в ЄС очолює процес розробки Угоди, – наголосив Віце-прем’єр-міністр, звертаючись до учасників групи.

Дмитро Кулеба уточнив, що у документі будуть перелічені конкретні напрями, за якими українські компанії та технології можуть допомогти реалізувати Європейську зелену угоду. Він розраховує на врахування цих пропозицій у стратегічній рамці взаємодії ЄС із країнами-партнерами в рамках Угоди. Єврокомісія планує оприлюднити відповідний документ вже на початку березня 2020 року.

– Тема Європейської зеленої угоди буде пріоритетом нашого Уряду, так само як вона є пріоритетом Європейської комісії. Ми з вами починаємо справу історичної ваги, і мусимо ставитися до неї дуже ретельно і серйозно, – наголосив він учасникам засідання.

Розробка і впровадження Європейської зеленої угоди (European Green Deal) – один з ключових пріоритетів діяльності Європейської комісії на 2019–2024 роки. Для досягнення цієї мети у перші 100 днів роботи нового складу Єврокомісії розробляють проект Європейської зеленої угоди та супутніх документів.