Ви переглядаєте архівну версію офіційного сайту НУЛП (2005-2020р.р.). Актуальна версія: https://lpnu.ua

Україна увійшла до п’ятірки лідерів рейтингу Global Skill Index 2020 в категорії «Технології»

22 вересня 2020, 12:52
Максим Почебут, керівник освітніх програм ЕРАМ у Східній та Центральній Європі

Українці всерйоз зайнялися самоосвітою й освоєнням гостро затребуваних дисциплін. Вільний доступ до високоякісного контенту, що відкрився в період пандемії, і масовий перехід навчання в онлайн призвели до зміцнення позицій України у світовому рейтингу компетенцій.

Нещодавно освітня платформа Coursera опублікувала щорічний аналітичний звіт Global Skill Index 2020. Він демонструє рівень кваліфікації фахівців у різних країнах світу. Аналітики Coursera проаналізували підсумки навчання 65 мільйонів слухачів з 60 країн, які проходили курси на платформі за останні 12 місяців.

Дані збирали в 11 різних галузях у трьох сферах: бізнес, технології та data science. Україна увійшла до п’ятірки лідерів рейтингу в категорії «Технології», поступившись Росії, Білорусі та Швейцарії.

Схоже, що озвучені раніше наміри держави в рази збільшити кількість кваліфікованих фахівців в IT-сфері починають набувати реальних обрисів. Правда, поки що, здебільшого завдяки зусиллям самих українців.

Справедливо зазначити, що держава все-таки робить кроки назустріч IT-індустрії, яка так гостро відчуває кадровий голод. Наприклад, у поточному році Міністерство освіти і науки України виступили з ініціативою підтримати студентів, які обрали спеціальності зі сфери інформаційних технологій.

Держзамовлення на 2020−2021 навчальний рік на ці напрями збільшився приблизно на 30%. Це означає, що кількість молодих людей, які матимуть змогу навчатися у закладах вищої освіти на бюджетній основі, може зрости на третину.
 

Продовження – у матеріалі Нові ініціативи в українській IT-освіті: Чи зашкодить кількість якості? на сайті НВ.