Ви переглядаєте архівну версію офіційного сайту НУЛП (2005-2020р.р.). Актуальна версія: https://lpnu.ua

Усе, що вам варто знати про новий журнал «Львівська політехніка» та інформаційний простір нашого університету

26 жовтня 2020, 18:25
Наталія Павлишин, Центр комунікацій Львівської політехніки

Коли спілкуєтеся з друзями, що найперше розповідаєте про Львівську політехніку? Чи ділитеся власними здобутками або досягненнями своєї кафедри, інституту, підрозділу? Що вас насправді захоплює в університеті?

Думаєте, це не важливо? А чи знаєте, що саме ви впливаєте на те, як у суспільстві сприймають Політехніку і все, що тут відбувається? Ми розуміємо, що працівники і студенти ― наша найбільша цінність, адже за кожним здобутком є люди, які віддано працюють. І в кожному матеріалі, де висвітлюємо найцікавіше про наш університет, є люди, які вміють організовувати, творити, досягати і ставати прикладом для інших.

Журнал «Львівська політехніка» виходить за межі корпоративного видання і має на меті відкрити наш університет для зовнішнього світу. Тобто він орієнтований на людей, які вболівають за розвиток освіти та науки, які впевнені, що в нас є потенціал формувати університет європейського зразка. І їхній досвід, знання, можливості можуть бути справді корисними для Політехніки. Нам важливо зацікавити таких небайдужих осіб. Також ми пишемо для тих, хто вірить, що ідеї і прагнення до розвитку є злітною смугою в досягненні нових вершин. А ще серед нашої цільової аудиторії батьки, які мріють, щоб їхні діти здобули найкращу освіту та змогли себе реалізувати в обраній професії.

Перший номер цього журналу був особливий. Ті, хто його бачив, реагували однозначно: «Ви зібрали в одному випуску найкозирніших політехніків». Так! Це число ми присвятили найуспішнішим випускникам нашого університету різних років ― а це 23 ексклюзивні інтерв’ю з науковцями, політиками, бізнесменами, громадськими діячами… Звичайно, це далеко не всі. І надалі ми будемо ще не раз розповідати про тих, які зуміли в Політехніці не просто провчитися, а зрозуміти, що студентство ― це час можливостей. Важливо й те, що багато героїв наших публікацій повертаються до університету, щоб підтримувати його й допомагати зростати. І це вкотре підтверджує думку, яку не раз висловлювали тут: «Колишніх політехніків не буває».

Чому варто мати цей номер? Бо тут зібрано справді найцікавіші спогади про студентські роки в Політехніці, а також цінні думки людей, які, без перебільшення, рухають цим світом. До речі, наклад журналу невеликий ― лише 300 примірників, і він тільки в паперовому варіанті. Його можна купити в усіх книгарнях нашого університету ― дизайн, якість і наповнення вас приємно здивують.

Уже за кілька днів з’явиться новий номер журналу «Львівська політехніка». Цього разу ми говоритимемо про можливості, які дає Політехніка для розвитку науковців, викладачів, студентів. Чим цікаві ці статті? Найперше тим, що це не констатація фактів, а глибокий аналіз і критичне сприйняття того, в яких напрямах уже розвивається і на що націлюється наш університет. Тут ви знайдете цінну інформацію, яка допоможе краще зрозуміти, які перспективи має Політехніка.

Що ж до щоденного життя університету, то про це можете прочитати на нашому офіційному сайті. До речі, ви помітили, що публікацій істотно побільшало? Надалі будемо намагатися ще більше розширювати інформаційне коло. Головна перевага такої роботи ― статті про події з’являються оперативно, є можливість сегментувати їх за важливістю, а також не обмежувати кількості світлин, які додають інформативності написаному.

Нашим завданням є також максимально поширювати всю інформацію, роблячи її доступною для працівників, студентів і всіх, кого цікавить Політехніка. Для цього розвиваємо соціальні мережі. Особливо багато зацікавлених читачів є у фейсбуці, де більшість споживачів ― викладачі та працівники нашого університету, а також в інстаграмі ― тут інформаційне поле для студентів, і їхня активність дуже тішить.

Що ще важливо знати про те, як Львівська політехніка розвивається в інформаційному просторі? Наш університет абсолютно відкритий. І про це свідчать десятки публікацій і відеоматеріалів на зовнішніх ресурсах. Варто наголосити: коли відбуваються якісь зміни в освіті чи науці, суспільстві чи економіці, журналісти різних засобів масової комунікації передовсім звертаються по коментарі до наших фахівців. А це підтверджує правильну траєкторію руху кожного, хто причетний до розвитку Політехніки.