Ви переглядаєте архівну версію офіційного сайту НУЛП (2005-2020р.р.). Актуальна версія: https://lpnu.ua

В ІГДГ відбувся міжнародний семінар на тему «Перегляд підходів навчального процесу в науках про Землю»

27 січня 2020, 15:51
ІГДГ Львівської політехніки

20–22 січня 2020 року в Інституті геодезії Національного університету «Львівська політехніка» було проведено міжнародний семінар на тему «Перегляд підходів навчального процесу в науках про Землю». Керівником був професор Лев Городиський з університету Арізони, США, логістичну підтримку здійснювали доцент Ігор Бубняк (Львівська політехніка) та Сергій Ціхонь (Львівський національний університет імені Івана Франка). Учасники семінару – представники двох університетів, Львівської політехніки та ЛНУ імені Івана Франка, які викладають різноманітні предмети в галузі наук про Землю.

В перший день роботи семінару розглядали теоретичні питання навчального процесу в науках про Землю, як використання цифрових технологій змінює підходи до навчання студентів. Також обговорювали нові виклики, що постають у навчальному процесі в технологічну ері.

Другий день був присвячений технології створенню електронних класів, програмному забезпеченню, його перевагам і недолікам та способам його вибору. Було розглянуто найпопулярніше програмне забезпечення, яке використовують для навчання різноманітних предметів у науках про Землю. Особлива увага була приділена створенню віртуальних геологічних об’єктів та віртуальних геологічних відслонень. Розглянуто приклади таких курсів, що створені в університеті Арізони.

Третій день – робота в комп’ютерному класі. Учасники вивчали можливості програмного забезпечення на прикладі раніше створених професором Городиським курсів. Також учасники мали можливість розпочати роботу над власними курсами з використанням вибраного програмного забезпечення.

Слухачі розглянули багато можливостей, які пропонують цифрові технології для поліпшення навчального процесу, його реструктуризації, більш активного залучення студентів.