Ви переглядаєте архівну версію офіційного сайту НУЛП (2005-2020р.р.). Актуальна версія: https://lpnu.ua

В Україні від 2021 року запрацює система отримання державних послуг без паперових документів

7 жовтня 2020, 12:13
За матеріалами сайту Міністерства цифрової трансформації України

Наступний рік буде для України початком впровадження режиму «paperless», який передбачає відмову від паперових документів у державних установах. Про це 5 жовтня під час Diia Summit заявив Президент України Володимир Зеленський.

– 2021 рік стане початком входження у режим «paperless». Тобто більше ніяких паперів. Це стосується всіх державних органів. І що найважливіше – жодна державна установа не зможе вимагати від українців жодних довідок, витягів чи інших нескінченних «папірців», які потрібні для отримання тих чи інших державних послуг. Ми розуміємо, що створення цифрової держави – це складний і важливий шлях. Він супроводжується спротивом системи, застарілим законодавством, скепсисом, іноді – невірою. Але крізь це пройшли всі сміливі революційні проєкти світу, – зазначив Президент.

Він також зауважив, що Україна за рік зробила прорив у цифровізації країни, і цього руху вже не зупинити. За його словами, результатами цифровізації країни стала поява можливості реєстрації чи закриття бізнесів онлайн за 15 хвилин, електронна медицина, користування першим у світі цифровим паспортом тощо. Вже зараз кожен громадянин може відкрити рахунок у банку із цифровим паспортом та без паперових документів.

Також Президент зазначив, що цифровізація держави є стимулом для розвитку бізнесу в Україні та ширшого залучення IT-спеціалістів. Для цього Зеленський підписав указ про створення сприятливих умов для розвитку IT-індустрії і розроблення унікальної економічної та юридичної зони для креативної індустрії – «Дія City».