Ви переглядаєте архівну версію офіційного сайту НУЛП (2005-2020р.р.). Актуальна версія: https://lpnu.ua

В українських університетах створюватимуть дослідницькі лабораторії зі штучного інтелекту

1 липня 2020, 09:00
За матеріалами сайту Міністерства цифрової трансформації України

В українських вишах за підтримки бізнесу планують створити лабораторії з досліджень у сфері штучного інтелекту. Нещодавно відбувся перший етап ініціативи – презентація проєкту лабораторій штучного інтелекту для представників університетів та ІТ бізнесу.

Захід було організовано спільно Комітетом з розвитку штучного інтелекту в Україні при Міністерстві цифрової трансформації та Міністерством освіти і науки України. Загалом у заході взяли участь більше ста представників закладів вищої освіти України, в освітніх програмах яких представлено напрям штучного інтелекту.

Учасники зустрічі надали рекомендації щодо створення та організації діяльності лабораторій зі штучного інтелекту в університетах. Проєкт щодо створення відповідної лабораторії вже реалізовано в Українському католицькому університеті.

На наступному етапі проєкту буде розроблено та запропоновано типовий пакет договорів між університетами і компаніями щодо процедури створення лабораторій штучного інтелекту. Це істотно прискорить та спростить роботу провідним іноземним компаніям з університетами, а також дозволить залучити інвестиції в розвиток штучного інтелекту в Україні.

Надалі заплановано організувати ще один захід для українських вишів та бізнесу. На ньому університети презентуватимуть спроможність організувати таку лабораторію на базі свого закладу, а бізнес матиме змогу обрати найкращих для інвестицій в проєкт.