Ви переглядаєте архівну версію офіційного сайту НУЛП (2005-2020р.р.). Актуальна версія: https://lpnu.ua

Відбулася робоча нарада колективу МІОКу з головою Української Асоціації у Південно-Африканській Республіці

4 червня 2020, 08:55
МІОК Львівської політехніки

1 червня 2020 року відбулася зустріч колективу Міжнародного інституту освіти, культури та зв’язків з діаспорою Національного університету «Львівська політехніка» з головою Української Асоціації у Південно-Африканській Республіці (ПАР).

Участь у нараді взяли Дзвінка Качур, голова Української Асоціації в ПАР, Ірина Ключковська, директорка МІОКу, Оксана П’ятковська, заступниця директора МІОКу, Юрій Марусик, науковий співробітник МІОКу, та Вікторія Гойсан, соціологиня МІОКу.

Основна мета обговорення – визначити подальші кроки для реалізації проєкту дослідження української громади в ПАР у зв’язку зі скороченням його фінансування. Раніше проєкт підтримало Міністерство закордонних справ України; він передбачав реалізацію дослідження «Українці ПАР: ідентичність, суспільство, майбутнє» та проведення трьох круглих столів: двох у ПАР за участю представників МІОКу й одного у Львівській політехніці («Українці Африки: горизонти спільного зростання») за участю представників із ПАР, а також публікацію його результатів. На жаль, МЗС України скоротило фінансування цього проєкту на 96%.

Незважаючи на нові виклики, які диктує цей рік, обидві сторони максимально зацікавлені в успіху розпочатого дослідження та продовжують спільну роботу над утіленням запланованого проєкту. Команда МІОКу та Дзвінка Качур також домовилися про подальші робочі зустрічі й відкриті заходи в режимі онлайн.