Ви переглядаєте архівну версію офіційного сайту НУЛП (2005-2020р.р.). Актуальна версія: https://lpnu.ua

Відбулася зустріч команди МІОК Львівської політехніки з Владикою Степаном Сусом (УГКЦ)

5 червня 2020, 08:56
МІОК Львівської політехніки

2 червня 2020 року відбулася онлайн-зустріч команди Міжнародного інституту освіти, культури та зв’язків з діаспорою Національного університету «Львівська політехніка» з Владикою Степаном Сусом, Єпископом Курії Києво-Галицького Верховного Архиєпископа, головою Пасторально-міграційного відділу Патріаршої курії УГКЦ.

Зустріч стала передумовою старту нового етапу співпраці між МІОКом та Пасторально-міграційним відділом УГКЦ, яка на сьогодні охоплює вже майже десятиліття ефективної взаємодії на різних рівнях, партнерства у рамках численних заходів та проєктів.

Зустріч розпочала Ірина Ключковська, директорка МІОКу, яка підкреслила, що мотиваційний заклик Владики Степана починати кожен ранок зі словами «Я можу!» є максимально співзвучним із щоденною роботою Інституту. Адже, попри всі виклики, МІОК завжди ставить перед собою амбітні плани, працює «не завдяки, а всупереч» на допомогу українській діаспорі та трудовим мігрантам.

Ірина Ключковська наголосила на тяглості співпраці МІОКу та ПМВ УГКЦ у минулому та актуальності спільнодії в сучасних умовах. Директорка МІОКу запросила Владику Степана познайомитися з проєктами Інституту та обговорити майбутні напрями співпраці.

Владика Степан Сус підкреслив, що світове українство сьогодні вражає масштабом діяльності українських громад у світі, які зуміли не лише проявити себе у різних культурах, системах та цивілізаціях, але й об’єднали навколо українських цінностей представників інших національних спільнот.

За словами Владики Степана, ключовими завданнями ПМВ УГКЦ є опікуватися українськими громадами та віруючими поза межами України, дбати про їхній формат життя та діяльності. У цьому контексті, на думку Владики, актуальною є реалізація спільних дослідницьких проєктів з МІОКом із вивчення українських громад за кордоном.

Учасники зустрічі обговорили спільні майбутні кроки, зокрема в освітньому напрямі у рамках співпраці у проєкті МІОКу «Український освітній всесвіт (інтерактивна карта та форум українознавчих освітніх закладів)», партнером якого став Пасторально-міграційний відділ УГКЦ. Співробітники Інституту – Оксана П’ятковська, Олена Мицько, Оксана Трумко та Андрій Яців – розповіли про ключові напрями діяльності та проєкти Інституту.

Сторони погодились продовжити комунікацію і реалізацію нових ідей та планів для подолання актуальних викликів та забезпечення потреб світового українства.