Ви переглядаєте архівну версію офіційного сайту НУЛП (2005-2020р.р.). Актуальна версія: https://lpnu.ua

Відбувся перший із серії вебінарів від МІОК Львівської політехніки для педагогів українознавчих закладів за кордоном

4 травня 2020, 10:40
МІОК Львівської політехніки

30 квітня 2020 року Міжнародний інститут освіти, культури та зв’язків з діаспорою Національного університету «Львівська політехніка» на запрошення свого багатолітнього партнера, Світової Координаційної Виховно-Освітньої Ради Світового Конґресу Українців (СКВОР СКУ), провів на платформі GoToMeeting перший із серії запланованих із МІОКом вебінар «Портал «Крок до України»: навчальні ресурси для вчителів на допомогу дистанційного навчання» для педагогів українознавчих закладів за кордоном. Вебінари МІОКу добре інтегровані у серію таких заходів, які започаткувала СКВОР у відповідь на нові виклики.

МІОК як інституція, що на постійній основі співпрацює з українцями з-за кордону, зокрема в сфері освіти, підтримуючи українське шкільництво у світі, долучився до процесу організації дистанційного навчання. Напрацювання Інституту, зокрема матеріали з української мови як іноземної чи як успадкованої, що розміщені на порталі «Крок до України», набули особливої актуальності , а тому, у відповідь на запити сьогодення, їх було представлено на вебінарі.

До вебінару в онлайн-режимі приєдналися педагоги з різних країн і континентів, зокрема з Австралії, ПАР, Канади, Німеччини, ОАЕ.

На початку Ірина Ключковська, директорка МІОКу, представляючи презентаторок, торкнулася питання створення та розвитку нового проєкту. «Портал «Український освітній всесвіт» дасть змогу педагогам-україністам з усього світу ефективно комунікувати і спільно створювати навчально-методичне забезпечення для своїх шкіл і представить для усього світу феномен українства – його унікальність – величезний простір українознавчих суботніх і недільних шкіл та вищих українознавчих студій.

Презентаторками вебінару були провідні фахівчині МІОКу – Олена Мицько та Наталія Мартинишин. Доповідачки розповіли про:

  • масштабний освітній проєкт МІОКу «Крок до України»;
  • структуру і наповнення інтерактивного порталу «Крок до України», створеного на допомогу всім, хто викладає та вивчає українську мову як іноземну чи як успадковану;
  • специфіку навчальних матеріалів «Кроку до України» і можливість їх застосування в роботі зі студентами різних вікових категорій;
  • організацію навчального процесу для дітей дошкільного та молодшого шкільного віку з використанням матеріалів рубрики «Дітям» порталу «Крок до України».

Після виступів доповідачок і перегляду презентацій на екрані учасники вебінару мали можливість поставити запитання, на які отримали вичерпні відповіді.

Вебінар завершився подяками і схвальними відгуками учасників про роботу МІОКу в освітньому напрямі, а також анонсом наступного вебінару, який відбудеться 4 травня і буде присвячений постаті Лесі Українки. Співробітники МІОКу презентуватимуть проєкт «Образки з Лесиного життя».