Ви переглядаєте архівну версію офіційного сайту НУЛП (2005-2020р.р.). Актуальна версія: https://lpnu.ua

Відсьогодні випускники шкіл можуть подавати електронні заяви на вступ до вишів України

13 серпня 2020, 15:44
За матеріалами МОН України

Зробити це можна через електронний кабінет абітурієнта до 22 серпня (до 16 серпня для вступників, які проходять творчі конкурси або складають вступні іспити замість ЗНО у виші, але не зробили цього у період з 1 по 12 серпня).

Намагатися подати заяви у перший день ― не обов’язково, заспокоюють у МОН, адже це ніяк не впливає на участь у конкурсному відборі, однак й не варто відкладати цю важливу справу на останній момент.

Кожен абітурієнт має змогу подати до 5 заяв на бюджет у будь-який виш без обмеження щодо кількості спеціальностей, на які він подається. Щодо кількості поданих заяв на контракту форму навчання ― обмеження відсутнє.

У кожній заяві, поданій на бюджет, слід обов’язково встановити її пріоритетність ― від 1 до 5, де 1 ― найвища пріоритетність, а 5 ― найнижча. Встановлення пріоритетності ― важливий крок, адже її зміна після подання заяви є неможливою.

Важливо: після подання першої заяви внести будь-які зміни до електронного кабінету буде вже неможливо, тому МОН закликає уважно перевіряти, чи всі дані в е-кабінет завантажено коректно.

Перед тим, як подавати заяву, Міністерство рекомендує оцінити свої шанси отримати бюджетне місце на конкретну спеціальність, скориставшись інформацією про прохідні бали минулих років.

Слідкувати за цьогорічними рейтингами вступники зможуть на сайтах https://vstup.edbo.gov.ua/ або https://vstup.osvita.ua/. Заплановано, що інформацію оновлюватимуть щодоби.

Більше ― на сайті МОН.