Ви переглядаєте архівну версію офіційного сайту НУЛП (2005-2020р.р.). Актуальна версія: https://lpnu.ua

Випускниця ІГСН Катерина Бодасюк: «Студенти повинні більше практикувати програми Еразмус+»

8 липня 2020, 09:06
Кафедра політології та міжнародних відносин Львівської політехніки

Катерина Бодасюк (м. Вільнюс, Литва), випускниця кафедри політології та міжнародних відносин Інституту гуманітарних та соціальних наук Львівської політехніки, поділилася своїми думками про навчання в Університеті.

– Я завершила навчання за спеціальністю «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії» спеціалізації «Міжнародні відносини» Інституту гуманітарних та соціальних наук у 2017 році. Сьогодні працюю у Вільнюсі спеціалістом з міжнародної судової практики у Вестерн Юніон. Ми отримуємо запити від головних відділень поліції з різних країн щодо осіб, яких підозрюють у махінаціях, відмиванні грошей, торгівлею людьми, тероризмі тощо. Я працюю із запитами з Франції, Естонії, Білорусі та України.

Хочу наголосити, що освітня програма у Львівській політехніці забезпечила мені базові фахові знання зі спеціальності, також дуже корисною і повчальною для мене була практика за темою бакалаврської роботи у Консульстві Литви у Львові. Я досліджувала сучасну українсько-литовську співпрацю і виграла стипендію на навчання в магістратурі у Литві.

Я буду відверта і зазначу, що сьогодні, як показує мій досвід роботи у міжнародній компанії, для студентів та молодих фахівців-міжнародників важливим та корисним є набуття більш практичних навичок. Важливо для студентів поєднувати роботу і навчання. Дуже важливим є також стажування за кордоном, я отримала можливість практикуватися в Іспанії, Валенсії, а також у представника від Сейму Литви у ЄС, у Брюсселі.

Особливо хочу наголосити на важливості вивчення іноземних мов. Окрім цього, за кордоном я переконалась, що для сучасного студента важливими є дисципліни на вибір. Сюди входять, зокрема, мовні курси. У моєму випадку це була французька – оскільки це дипломатична мова. І тому я б пропонувала для нашої освітньої програми розширити кількість вибіркових дисциплін, особливо зі залученням практичної складової.

Вважаю, що саме практики Еразмус і вдосконалення вивчення іноземних мов стало для мене важливим у професії міжнародника, моєму професійному становленні і розвитку.

Якщо буде така можливість, буду дуже рада зустрітись зі студентами кафедри політології та міжнародних відносин та викладачами, поділитись своїм досвідом, розповісти про можливості практики і стажування.