Ви переглядаєте архівну версію офіційного сайту НУЛП (2005-2020р.р.). Актуальна версія: https://lpnu.ua

Вийшли друком підручники завідувачки кафедри цивільного права та процесу Ірини Личенко

17 лютого 2020, 10:54
Кафедра ЦПП Львівської політехніки

Вийшли друком навчально-методичні посібники «Адвокатура зарубіжних країн» та «Сімейне право», авторкою яких є Ірина Олександрівна Личенко, завідувачка кафедри цивільного права та процесу, докторка юридичних наук, професорка.

У навчально-методичному посібнику «Адвокатура зарубіжних країн» викладено питання, які стосуються поняття адвокатури і основних напрямів адвокатської діяльності у зарубіжних країнах, історії становлення адвокатури, правового регулювання функціонування адвокатури, суб’єктів адвокатської діяльності к зарубіжних країнах, професійної етики адвокатів у цих країнах, захисту адвокатом особи у кримінальному провадженні, участі адвоката у цивільному та господарському процесі у зарубіжних країнах.

Особлива увага присвячена процедурі представництва інтересів особи в Європейському суді з прав людини, особливостям організації роботи адвокатури у Великобританії, США, Європейському Союзі загалом та окремих країнах, зокрема Німеччині, Франції.

У посібнику розглянуто особливості організації роботи адвокатури пострадянських країн, адвокатури Китаю та Японії.

У навчально-методичному посібнику «Сімейне право» систематизовано теоретико-правові положення, які стосуються правового регулювання сімейних відносин, умов укладення шлюбу, порядку його реєстрації, укладення шлюбного договору, змісту та порядку захисту особистих немайнових та майнових правовідносин подружжя, батьків та дітей, підстав, порядку, наслідків припинення шлюбу, визнання його недійсним, визначення походження дітей. У ньому викладено питання, які стосуються майнових та особистих немайнових відносин між подружжям, батьками та дітьми, іншими родичами, висвітлено правові інститути та норми права, які регулюють окремі види сімейних відносин.

Ці праці будуть корисними для студентів, аспірантів, наукових та практичних працівників, усіх, кого цікавить проблематика сімейного права в Україні, а також адвокатури зарубіжних країн.