Ви переглядаєте архівну версію офіційного сайту НУЛП (2005-2020р.р.). Актуальна версія: https://lpnu.ua

Як баскетбольний клуб «Львівська політехніка» готується до старту сезону чемпіонату України

17 вересня 2020, 10:32
За матеріалами сайту Tribuna.com

Про тренувальні збори, основний склад, селекцію молодих гравців, новачків та старт сезону розповідає головний тренер львів’ян Ярослав Зубрицький.

– Ми розпочали передсезонний збір на стадіоні наприкінці серпня й усі наші хлопці підійшли до тренувань в цілком хорошій формі. Видно, що вони як могли тренувались вдома. Навіть молодші втягнулися в режим буквально за кілька днів. До початку навчання з нами тренувалося багато школярів – наш майбутній резерв. Зараз вони повернулися в школу, але, по можливості, відвідують наші вечірні тренування в залі. На стадіонних тренуваннях у нас було до 22 гравців і ми жартували, що тренуємо тут футбольну команду.

Львівська школа

Основу команди на прийдешній сезон складуть студенти Національного університету «Львівська політехніка». Більшість із них пройшли шлях від школярів, яких раніше залучали до тренувань зі старшими, до головних плеймейкерів львівської команди зараз:

– Ми співпрацюємо з дитячими тренерами, наприклад, з Любов’ю Ковач і Дмитром Янковенком. Та і всі, хто тренує дітей і мене знає, можуть просто подзвонити й порадити когось зі своїх вихованців, яких ми переглядаємо і залучаємо до тренувань. Серед таких зараз є кілька перспективних хлопців, на яких ми розраховуємо в майбутньому.

«Центрові» питання

Перед стартом сезону «Львівська Політехніка» втратила двох основних центрових: Дмитро Клебан переїхав в Южне, де вже вдало дебютував у складі дубля місцевого «Хіміка»; Павло Кич заявився за БК «Самбір».

Натомість, днями команда підсилилась 35-річним Володимиром Орленком з Івано-Франківської «Говерли». Він уже має досвід виступів за «Львівську політехніку», адже грав за львів’ян у сезоні 2014–2015 рр.

Як каже Ярослав Зубрицький, цього року в ростері львівської команди буде чимало високих гравців:

– Зараз з нами тренуються ще двоє високих хлопців з Києва, які у нас навчаються, – це Микола Жогла та Ігор Романюк. Ігор долучався до U16, потім в нього була перерва, але він має досить хорошу школа. Обидва мають шанси допомогти нам у майбутньому. І наш Влад Захарчук тепер точно матиме більше ігрового часу. Ще є Едуард Піжук, який в цьому сезоні теж матиме свій час.

Карантинний старт

Чемпіонат стартує на початку жовтня, але за яких умов відбуватимуться матчі, поки невідомо. Адаптивний карантин в Україні продовжено до 31 жовтня. Зараз на Львівщині оголошено помаранчевий рівень епідемічної небезпеки, тому прогнозувати, за яких умов стартуватиме чемпіонат, тренер поки не береться:

– Попередній розклад ігор на прийдешній сезон вже є. Десятого жовтня ми граємо вдома зі «Старим Луцьком». Незабаром у нашому диспанері хлопці пройдуть медкомісію і подивимося, які там будуть умови. Я ще не сильно вникав у те, як тепер відбуватимуться матчі чемпіонату України, але якщо будуть обмеження на присутність вболівальників, то ми мусимо їх дотримуватися. А щодо товариських матчів, то зараз маємо три варіанти, – це наші БК «Самбір» і БК «Львів» та Івано-Франківська «Говерла». Але ми ще ведемо переговори, тому анонсувати зарано.

Новий зал

Зараз львів’яни усі домашні матчі грають у залі кафедри фізичного виховання Львівської політехніки в Стрийському парку. У прийдешньому сезоні львівська команда може заграти у відреставрованому університетському залі на Василя Стуса. Та чи побачать той зал вболівальники, залежатиме від ситуації з коронавірусом в Україні на момент проведення чемпіонату:

– Зал на Стуса вже готовий. Він може вмістити близько 200 вболівальників. Може й більше. Там тепер новий паркет і гарні умови, треба тільки нанести розмітку. В нас одна проблема – немає конструкцій. Ми зараз працюємо над цим, і якщо таки вдасться, то це буде дуже великий плюс для нас. Там дійсно хороший зал. В будь якому випадку, сезон ми розпочнемо в старому залі. А далі буде видно. Цілком можливо, що в цьому сезоні ми зіграємо й там.