Ви переглядаєте архівну версію офіційного сайту НУЛП (2005-2020р.р.). Актуальна версія: https://lpnu.ua

«Якими технологічними ресурсами користуєтесь під час навчання?»: розповідають львівські політехніки

24 лютого 2020, 09:16
Ольга Мацьків, Центр комунікацій Львівської політехніки

Анна Горбачова, другокурсниця Інституту архітектури та дизайну:
«Додаткові інструменти потрібні не завжди»

У попередньому семестрі ми вже користувалися ілюстратором. На дисципліні «Візуальні комунікації» це було обов’язково. Нині лише почалося навчання, тому наразі не знаю, які нові програми доведеться вивчати. Окрім цього, важливі для мене навички фотошопу, адже постійно працюю з ним та іншими графічними інструментами. Але, оскільки більшість наших практичних завдань потрібно виконувати власноруч, як-от рисунки, живопис, то додаткові інструменти потрібні не завжди.

Дар’я Новак, першокурсниця Інституту гуманітарних та соціальних наук:
«Англійську вчити легше через додатки»

Під час навчання не обійтись лише програмами, є й різні сайти. Особливе місце у віртуальному навчальному середовищі посідає Вікіпедія, адже там можна знайти, мабуть, усе. Окрім цього використовую різні додатки для вивчення англійської. Так вона дається мені легше.

Артур Грещук, другокурсник Інституту архітектури та дизайну:
«На архітектурі треба чимало програм»

Я вчуся на архітектурі, тому, очевидно, застосовую чимало програм. Зокрема під час навчання й виконання практичних завдань корисні є FedEx, програми 3-D моделювання, AutoCAD, та графічний програмний пакет ArchiCAD. Інколи потрібен звичайний фотошоп.

Мішель Вигриновський, другокурсник Інституту комп’ютерних наук, автоматики та метрології
«Якщо перелічувати всі, то години не вистачить»

У своїй галузі я використовую безліч різноманітних сервісів і програм. Якщо перелічувати всі, то, напевно, не вистачить і години. Коли навчаєшся в ІКТА на програмі «Інтернет речей», то знадобиться велика кількість різного програмного забезпечення. Минулого семестру я вивчав предмет «База даних». На ньому треба було використовувати інструмент MySQL Workbench для управління власною базою даних та його зручніший аналог – додаток DataGrip. Його розробила компанія JetBrains, що створює інструменти для розробок на мовах Java, Kotlin, Python, SQL, C++, JavaScript, C# та багатьох інших. Саме ця компанія створила моє улюблене середовище розробки – IntelliJ IDEA. У цьому семестрі ми почали вивчати предмет «Операційні системи» (ОС). Розглядаємо Linux та всі її нюанси. Цю систему підтримують більшість серверів у світі. Вона розповсюджується безоплатно, адже її створили звичайні користувачі.