Ви переглядаєте архівну версію офіційного сайту НУЛП (2005-2020р.р.). Актуальна версія: https://lpnu.ua

Виставка «Маріуполь: між війною та миром» про життя мирного міста у реаліях війни

У середу, 22 червня 2016 року, Громадська організація «Нам тут жити» спільно з волонтерами м. Маріуполя Анною Чирипухою та Олександром Магдаліцом відкриють у Національному університеті «Львівська політехніка» виставку «Маріуполь: між війною та миром». Початок о 12 годині.

Виставка відбуватиметься за адресою вул. Степана Бандери, 12, хол біля актової зали головного навчального корпусу Львівської політехніки (ІІ поверх). Експозиція триватиме три дні – з 22 до 24 червня 2016 року.

Проект спрямований на висвітлення щоденного життя мирного міста у реаліях війни. Організатори наголошують на розвитку сучасного Маріуполя як економічного та культурного центру, навіть попри складну історію протистоянь у центрі Приазов’я напередодні війни на сході країни.

Проект реалізовується у кілька етапів.

  1. Виставка гільз (від відстріляних снарядів, які волонтери принесли із поля бою), на яких зобразила мирні пейзажі міста майстриня з Маріуполя Ганна Бойко.
  2. Фотовиставка «Маріуполь: між війною та миром» – світлини маріупольських фотографів, що показують взаємодію між мирним населенням та військовими.
  3. Презентація книги «Маріуполь. Останній форпост» (А. Мурликіна, CitySites) про події, що змінили життя маріупольців та вплинули на хід новітньої історії України.

Експозиція була виставлена у Маріуполі, Києві, Тернополі та Вінниці. Кошти, зібрані під час проекту, будуть спрямовані на придбання польової кухні для одного із селищ зони АТО.

За додатковою інформацією звертатись до Андрія Олійника, моб. 0976939019, andriy.olinuk@gmail.com.