Ви переглядаєте архівну версію офіційного сайту НУЛП (2005-2020р.р.). Актуальна версія: https://lpnu.ua

Провідний фахівець компанії Global Logic прочитав лекцію для студентів кафедри програмного забезпечення ІКНІ

11 березня 2019, 12:56
Кафедра програмного забезпечення Львівської політехніки

5 березня 2019 року Дов Німрац, провідний фахівець компанії Global Logic зі стажем понад 30 років у галузі вбудованих систем, прочитав блискучу лекцію для студентів третього курсу кафедри програмного забезпечення. Тематика заходу стосувалася передусім тих студентів, хто спеціалізується за вибірковим блоком «Програмування вбудованих систем та Інтернет речей».

Лектор показав, наскільки стрімко розвивається ця галузь, та окреслив її перспективи. Новиною для слухачів було дізнатися, що технології, які раніше здавалися недосяжною мрією, вже фактично існують і поступово проникають у повсякденне життя. Зокрема, реальністю стають квадрокоптери, які підлітають до мосту, щоб перевірити цілісність конструкції. Раніше такою перевіркою займалися люди, і вона була пов’язана з ризиками і значними витратами. Міни на полях машини тепер розпізнають ефективніше, ніж людина. А новим трендом в автомобілях є прогнозування поведінки пішоходів для уникнення прикрих випадків на дорозі внаслідок їхньої неуважності.

Компанія Global Logic і сама може похвалитися розробкою, яка вміє розпізнавати дорожні знаки і рухатися відповідно до них. Доповідач і його колеги генерують ідеї і не бояться їх реалізовувати, а в компанії таким творчим людям є де розгорнутися.

Промовець наголосив, що той, хто обрав професію програміста, завжди матиме можливість працювати за фахом, було б прагнення до цього. Більше того, творчі люди, здатні генерувати цікаві і корисні ідеї, неодмінно стануть успішними в ІТ, причому дуже швидко. Роботи щоразу стає все більше, і потреба у кадрах росте. Дов Німрац запропонував допомогу, технологічну та менторську, студентам, які мають власні ідеї.

Анонсовано ще щонайменше три лекції від провідних фахівців компанії Global Logic, і вони відбудуться незабаром.