Ви переглядаєте архівну версію офіційного сайту НУЛП (2005-2020р.р.). Актуальна версія: https://lpnu.ua

Пост-докторські стажування: програма Атлас 2020

Необхідність наукового ступеня: 
кандидата наук

Конкурс триває до 16 грудня 2020 року

Фундація Будинок наук про людину (FMSH)Центр французько-російських досліджень у Москві (CEFR) та Посольство Франції в Україні (AFU) надають допомогу для здійснення тримісячного наукового стажування у Франції для молодих українських науковців, які захистили кандидатську дисертацію починаючи з 2014 року.

Ця стипендія мобільності має допомогти у здійсненні досліджень у Франції: польові дослідження, робота в бібліотеці та архівах.

Цей конкурс відбувається у рамках Програми Atlas короткострокових пост-доківських стажувань започаткованих FMSH та її партнерами.

Умови фінансування:

Лауреатам надається фінансова допомога у розмірі 4 704 € на три місяці (стипендія надається у три етапи, щомісячно). Ця допомога має допомогти покрити дорожні витрати та оплатити проживання на місці.

Статус стипендіата уряду Франції звільняє від оплати консульських зборів та покриває страхування на період дії стипендії.

Також Посольство Франції в Україні, FMSH та CEFR допомагають у підготовці візового досьє та з вирішенням логістичних питань.

Критерії відбору:

  • Бути українцем та працювати в закладі вищої освіти чи науковій установі.
  • Мати диплом кандидата наук. Захист дисертації проведено починаючи з 2014 року.
  • Займатися дослідницькою діяльністю в галузі суспільних та гуманітарних наук (антропологія, літературознавство та мистецтвознавство, історія, географія, філософія, політичні науки, соціологія, археологія іт.д.)
  • Науковець повинен знайти місце для стажування і має бути запрошеним дослідницькою лабораторією чи центром. Лист-запрошення з чітко прописаними умовами стажування, підписаний приймаючою стороною, направляється до FMSH, CEFR та Посольства Франції в Україні.