Ви переглядаєте архівну версію офіційного сайту НУЛП (2005-2020р.р.). Актуальна версія: https://lpnu.ua

Курс: Розгортання LMS MOODLE у закладі освіти. Базовий курс

Автор: Чайківський Т.В.

Інформація про програму підвищення кваліфікації:

Напрям навчання: "Організація дистанційного навчання у закладі освіти"

Обсяг навчання: 30 год (1 кредит ЄКТС)

Категорія слухачів курсу: для педагогічних працівників закладів загальної середньої, професійно-технічної, фахової передвищої освіти

Мета курсу полягає у вмінні встановити і виконати основні налаштування LMS MOODLE у закладі освіти з врахуванням специфіки проведення навчального процесу.

Компетентності, що вдосконалюватимуться/набуватимуться в процесі навчання:

  • поглибити навички використання інформаційних та комунікаційних технологій у професійній викладацькій діяльності, оволодіння новими комп’ютерними програмами та інтернет-сервісами;
  • розвивати здатність на практиці ефективно використовувати різні теорії в області навчання та адміністрування, продукувати нові ідеї, проявляти креативність, здатність до системного мислення;
  • розвивати уміння працювати в складних педагогічних ситуаціях, розв’язувати педагогічні задачі, приймати відповідні обґрунтовані рішення

Коротко про курс:

Використання інтернет технологій для проведення навчального процесу є важливим етапом вдосконалення і розширення способів і методів як навчання, так і перевірки отриманих знань. Даний курс навчить слухача запроектувати, встановити і зробити базові налаштування LMS Moodle згідно вимог його закладу освіти. Це включає в себе вибір обладнання, операційної системи, вибір основних і додаткових компонентів системи, встановлення її на реальній чи віртуальній машині та налаштування таких компонентів як мова, користувачі, їх права, типові налаштування курсів. Слухачі повинні мати високі навичко роботи з комп’ютером, бажано мати початкові знання у Linux, MySQL, HTML.

Структура курсу:

Тема 1. Проектування віртуального навчального середовища. Вибір обладнання та операційної системи в залежності від масштабу системи та задач які планується реалізувати.
Тема 2. Встановлення Moodle. Створення віртуальних Linux та Windows машин. Встановлення та перевірка основних компонентів програмного забезпечення перед інсталяцією Moodle.
Тема 3. Налаштування Moodle. Перший запуск, створення каталогу для даних, вибір мов системи, налаштування часових поясів і дозволів.
Тема 4. Базові налаштування системи. Користувачі і їх права, теми, головна сторінка, типові налаштування курсів, створення каталогів дисциплін.

 

 

Опис результатів навчальної діяльності:

  • розвинута здатність ефективно поєднувати інформаційні та інноваційні педагогічні технології у практиці викладання;
  • здобуто практичні навички розгортання та супроводу LMS MOODLE у закладі освіти.

Документ про завершення навчання: сертифікат про підвищення кваліфікації Національного університету "Львівська політехніка" 30 год (1 кредит ЄКТС)

Тривалість навчання: 1 місяць

Форма навчання: дистанційно

Початок навчання: по факту комплектації групи на підставі замовлень від закладів освіти та (або) зарезультатами реєстрації на навчання.

Навчання платне: про вартість навчання можна дізнатись тут

Категорія слухачів: 
ЗЗСО
ЗФПО
ЗПТО