Ви переглядаєте архівну версію офіційного сайту НУЛП (2005-2020р.р.). Актуальна версія: https://lpnu.ua
ОсвітаКаталог освітніх послуг
Хімічні технології та інженерія (освітньо-наукова програма)
Навчальна дисципліна
Наукові дослідження за тематикою хімічних технологій органічних речовин
Спеціальність: Хімічні технології та інженерія (освітньо-наукова програма)
Код дисципліни: 7.161.02.O.42
Кількість кредитів: 9
Кафедра: Технологія органічних продуктів
Лектор: Викладачі кафедри
Семестр: 3 семестр
Форма навчання: денна
Результати навчання:
• виконувати експериментальні дослідження процесів хімічної технології органічних речовин;
• здійснювати математичну обробку результатів виконаних наукових досліджень;
• узагальнювати визначені закономірності та і презентувати результати виконаних досліджень
• здійснювати математичну обробку результатів виконаних наукових досліджень;
• узагальнювати визначені закономірності та і презентувати результати виконаних досліджень
Необхідні обов'язкові попередні та супутні навчальні дисципліни:
• Технологія продуктів органічного синтезу.
• Дослідження хімічних реакцій і процесів.
• Каталіз в органічному синтезі.
• Спецкурс з наукових досліджень зі спеціальності
• Дослідження хімічних реакцій і процесів.
• Каталіз в органічному синтезі.
• Спецкурс з наукових досліджень зі спеціальності
Короткий зміст навчальної програми:
Дослідження кінетичних закономірностей гомогенно- і гетерогенно-каталітичних процесів технології органічних речовин. Визначення впливу параметрів процесу (температури, тиску, тривалості) на його технологічні показники. Виділення продуктів реакції з реакційної суміші
Рекомендована література:
1. Піх З. Г. Теорія хімічних процесів органічного синтезу: Підручник. – Вид-во Нац. ун-ту "Львівська політехніка". – 2002.
2. Лебедев, Н. Н. Теория химических процессов основного органического и нефтехимического синтеза [Текст] / Н. Н. Лебедев, М. Н. Манаков, В. Ф. Швец. – М.: Химия, 1984. – 375 с.
3. Шмидт Р., Сапунов В. Н. Неформальная кинетика. Пер. с англ./Под ред. И. П. Белецкой. – М.: Мир,1985. – 264с.
2. Лебедев, Н. Н. Теория химических процессов основного органического и нефтехимического синтеза [Текст] / Н. Н. Лебедев, М. Н. Манаков, В. Ф. Швец. – М.: Химия, 1984. – 375 с.
3. Шмидт Р., Сапунов В. Н. Неформальная кинетика. Пер. с англ./Под ред. И. П. Белецкой. – М.: Мир,1985. – 264с.
Методи і критерії оцінювання:
• виконання індивідуального науково-дослідного завдання (60%)
• підсумковий контроль (залік): письмово-усна форма (40%)
• підсумковий контроль (залік): письмово-усна форма (40%)
Наукові дослідження за тематикою хімічних технологій органічних речовин
Спеціальність: Хімічні технології та інженерія (освітньо-наукова програма)
Код дисципліни: 7.161.08.O.78
Кількість кредитів: 9
Кафедра: Органічна хімія
Лектор: доцент Стецишин Юрій Богданович
Семестр: 3 семестр
Форма навчання: денна
Результати навчання:
• сучасне розуміння основних наукових принципів
• знати хімію, фізико-хімічні властивості та призначення молекул;
• знати методи статистичної обробки даних.
• знати хімію, фізико-хімічні властивості та призначення молекул;
• знати методи статистичної обробки даних.
Необхідні обов'язкові попередні та супутні навчальні дисципліни:
• Органічна хімія
• Хімія органічних природних сполук
• Хімія та технологія косметичних засобів
• Хімія органічних природних сполук
• Хімія та технологія косметичних засобів
Короткий зміст навчальної програми:
Предмет наукові дослідження за тематикою хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів. Хімічні реакції у технологічних процесах. Основні класи молекул та хімічні реакції.
Рекомендована література:
Branen, A. L., Davidson, P. M., Salminen, S., & Thorngate, J. (2001). Food additives. CRC Press.
Lindsay, R. C. (2007). Food additives. In Fennema's Food Chemistry (pp. 701-762). CRC Press.
Wilson, B. G., & Bahna, S. L. (2005). Adverse reactions to food additives. Annals of Allergy, Asthma & Immunology, 95(6), 499-507.
Joint, F. A. O., & WHO Expert Committee on Food Additives. (2002). Safety evaluation of certain food additives and contaminants
5. А.Я. Николаев. Биологическая химия. Учеб. для мед. спец. вузов. -М.:Высш.шк.,1989.- 495 с.
6. Вороніна Л.Н., Десенко В.Ф., Мадієвская Н.Н. Біологічна хімія. -Х.: Основа, 2000. - 549 с.
7. Березов Т.Т., Коровкина Б.Ф. Биологическая химия. -М.: Медицина, 1990. - 528 с.
8. Кагава Я. Биомембраны. К.: Вища школа, 1986. 303 с.
Lindsay, R. C. (2007). Food additives. In Fennema's Food Chemistry (pp. 701-762). CRC Press.
Wilson, B. G., & Bahna, S. L. (2005). Adverse reactions to food additives. Annals of Allergy, Asthma & Immunology, 95(6), 499-507.
Joint, F. A. O., & WHO Expert Committee on Food Additives. (2002). Safety evaluation of certain food additives and contaminants
5. А.Я. Николаев. Биологическая химия. Учеб. для мед. спец. вузов. -М.:Высш.шк.,1989.- 495 с.
6. Вороніна Л.Н., Десенко В.Ф., Мадієвская Н.Н. Біологічна хімія. -Х.: Основа, 2000. - 549 с.
7. Березов Т.Т., Коровкина Б.Ф. Биологическая химия. -М.: Медицина, 1990. - 528 с.
8. Кагава Я. Биомембраны. К.: Вища школа, 1986. 303 с.
Методи і критерії оцінювання:
• індивідуальне науково-дослідне завдання (40%)
• підсумковий контроль (залік, письмова форма (60%))
• підсумковий контроль (залік, письмова форма (60%))