Ви переглядаєте архівну версію офіційного сайту НУЛП (2005-2020р.р.). Актуальна версія: https://lpnu.ua

Компонування обладнання

Спеціальність: Харчові технології
Код дисципліни: 6.181.01.E.52
Кількість кредитів: 4
Кафедра: Технологія органічних продуктів
Лектор: доцент, к.т.н. Лудин Анатолій Миколайович
Семестр: 8 семестр
Форма навчання: денна
Результати навчання:
• принципи розробки технологічної схеми бродильних виробництв;
• загальні відомості про промислові споруди та їх основні конструктивні елементи;
• принципи проектування промислових апаратів та трубопроводів;
• основні положення о'ємно-планувального вирішення виробництва
Необхідні обов'язкові попередні та супутні навчальні дисципліни:
• Технологічне обладнання бродильних виробництв
• Біотехнологія бродильних виробництв,
• Основи охорони праці
• Процеси та апарати харчової технології
• Технічне креслення
Короткий зміст навчальної програми:
Розробка технологічної схеми виробництва. Механізація транспортних і трудоємких робіт. Видалення відходів виробництва. .Ескізна конструктивна розробка основної апаратури.. Цехове підйомно-транспортне обладнання. Загальні відомості про трубопровідні системи. Склад трубопровідних систем. Класифікація трубопровідної арматури. Вибір труб і трубопровідної арматури при проектуванні хімічних виробництв.. Проектування промислових будівель. Промислові етажерки і відкриті площадки. Побутові приміщення.. Характеристика приміщень, що включаються в склад виробництва. Розміщення технологічного обладнання. Принципи групування. Основні вимоги при компонуванні обладнання.
Рекомендована література:
1 http://vns.lp.edu.ua/course/view.php?id=13562/ – Конспект лецій.
2. Лудин А.М. Технологія та організація монтажу промислового обладнання. Конспект лекцій. Вид.НУЛП, 2015.-104 с.
3. Софинский И.Д. Основы промышленного строительства и санитарной техники. – М.: Стройиздат, 1985.
Методи і критерії оцінювання:
• Контрольні роботи, усне опитування (30%)
• підсумковий контроль (контрольний захід - залік): письмова форма