Ви переглядаєте архівну версію офіційного сайту НУЛП (2005-2020р.р.). Актуальна версія: https://lpnu.ua

Практична психологія

Спеціальність: Хімічні технології харчових добавок та косметичних засобів
Код дисципліни: 7.161.08.M.20
Кількість кредитів: 3
Кафедра: Педагогіка та інноваційна освіта
Лектор: Терлецька Юліана Миронівна
Семестр: 2 семестр
Форма навчання: денна
Результати навчання:
- знати основні засади практичної психологічної діяльності, роль і місце психологічних служб у наданні психологічної допомоги;
- знати основи психодіагностичної, психоконсультативної, психокорекційної та психореабілітаційної діяльності, а також психології впливу;
- вміти визначати зміст і напрями практичної роботи щодо надання психологічної допомоги особам, які вчаться незадовільно, а також тим, котрі у навчанні досягли не високих результатів;
Необхідні обов'язкові попередні та супутні навчальні дисципліни:
• Психологія;
• Психопедагогіка.

Короткий зміст навчальної програми:
Предмет навчальної дисципліни «Практична психологія». Сутність практичної психологічної діяльності. Структура практичної психологічної діяльності. Психологічні служби навчальних закладів. Роль і місце психодіагностики у практичній психологічній діяльності. Роль і місце психоконсультативної діяльності у психологічній практиці. Роль і місце психокорекційної діяльності у психологічній практиці. Роль і місце психореабілітацйної діяльності у психологічній практиці. Психологічний вплив. Організаційний аспект у практичній психології. Змістовний аспект у практичній психології.
Рекомендована література:
1. Дуткевич Т.В., Савицька О.В. Практична психологія: Вступ у спеціальність. Навчальний посібник. – Київ: «Центр учбовоїлітератури», 2007. – 256 с.
2. Основипрактичноїпсихології / В. Панок, Р. Гитаренко, Н. Чепелєва та ін.: Підручник. – Вид. 2-ге, стереотип. – К.: Либідь, 2001. – 536 с.

Методи і критерії оцінювання:
• уснеопитування, еспрес-тестування, якістьвиконанняписьмовихпрактичнихзавдань
• підсумковий контроль: за поточними балами за 100-бальною шкалою